Likus daugiau nei valandai Kopenhagos rotušės aikštėje jau aidėjo ankstesniais metais konkursą laimėjusių atlikėjų dainos. Sveikinimo kalbą miesto svečiams ir gyventojams skyrė miesto meras Frankas Jensenas, savo pasirodymą surengė 2000-ųjų „Eurovizijos“ laimėtojai „Olsen Brothers“ iš Danijos.

Svečius prie Raudonojo kilimo pradžios pasitiko šalies garsenybė Abdelas Azizas Mahmoudas, TV laidų vedėjai Ulla Essendrop ir Peteris Falktoftas šou komentavo nuo Rotušės laiptų. Pirmoji kilimu žengė pernai konkursą laimėjusi Emmelie de Forest, vėliau vienas paskui kitą juo į rotušę ėmė rinktis šių metų konkurso dalyviai.

"Tai mano pirmas kartas ant raudonojo kilimo. Aš dažniau dainuoju”, - Abdelui Azizui Mahmoudui, kuris pasitiko atvykstančias žvaigždes, kalbėjo Viija. Į klausimą, ar esi pasiruošusi konkursui, dainininkė atsakė, “absoliučiai”. Miesto aikštėje susirinkusiems konkurso gerbėjams dideliame ekrane buvo parodyta ištrauka iš Vilijos pasirodymo nacionalinės atrankos pusfinalio metu.
Vilija Matačiūnaitė ir Šarūnas Kirdeikis

Lietuvos atstovė raudonu kilimu žengė apsivilkusi balerinos sijonu, juoda striuke, ryškiaspalviais masyviais batais. Jos ir Š. Kirdeikio akis dengė mėlyni veidrodiniai saulės akiniai. Plaukus ji paslėpė po sportinio stiliaus kepure. Toks ryškus įvaizdis išskyrė merginą iš gausaus būrio vakarinėmis suknelėmis vilkinčių ir aukštakulnius avinčių atlikėjų minios.

Raudonuoju kilimu ėjo visos 37 delegacijos su savo šalims atstovaujančiais atlikėjais. Kiekvienas iš jų gali tapti šių metų konkurso nugalėtoju ir konkurso laurus išsivežti į savo šalį. Iškilmingas atidarymo renginys vainikavo savaitę vykusius „Eurovizijos“ dalyvių prisistatymo vakarėlius.

Po raudonojo kilimo ceremonijos Rotušėje vyko iškilmingoji „Eurovizijos“ atidarymo ceremonija ir vaišės. Šventės pratęsimas numatytas „Eurovizijos“ klube.

Iškilminga „Eurovizijos“ atidarymo ceremonija – DELFI nuotraukų galerijoje: