SEB bankas šiuo metu vykdo būtinus techninius pakeitimus visame savo bankomatų tinkle Lietuvoje.

„Sprendimą atlikti pakeitimus dviejuose bankomatuose, kad jie išduotų eurus nelaukiant sausio 1-osios, priėmėme siekdami kaip galima geriau pasiruošti valiutos pasikeitimui šalyje. Jau dabar galėsime stebėti, kaip veikia grynųjų eurų išdavimo sistema, ir efektyviai pasirengti momentui, kai eurus turės išduoti visi mūsų bankomatai“, - sako SEB banko prezidento pavaduotojas ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Virginijus Doveika.

Šiuo metu eurus išduoda SEB bankomatai, esantys banko Žvėryno ir M. Mažvydo klientų aptarnavimo skyriuose. Pasak V. Doveikos, tiek privatūs, tiek verslo klientai gali naudotis šiais bankomatais tokiomis pačiomis grynųjų pinigų išėmimo sąlygomis kaip ir naudodamiesi litus išduodančiais bankomatais. Be to, klientui, naudojantis šiais bankomatais ir imant eurus iš savo banke esančios sąskaitos litais, nėra taikomas papildomas mokestis už valiutos keitimo operaciją.

Klientų patogumui du eurus išduodantys bankomatai yra pažymėti specialiais lipdukais. Likusiuose SEB banko bankomatuose ir toliau išduodami tik litai.

DELFI primena, kad šiuo metu „Swedbank“ klientams siūlo naudotis 20 vnt. eurus išduodančių bankomatų ir 16 vnt. grynuosius eurus priimančių bankomatų. Planuojant šių įrenginių plėtrą buvo stebimas eurų išgryninimo ir įnešimo į sąskaitas operacijų poreikis. Todėl natūralu, kad šie bankomatai yra įrengti didžiuosiuose šalies miestuose.

Pavyzdžiui, Vilniuje ir Kaune veikia po 6 eurus išduodančius bankomatus, Klaipėdoje veikia 2 tokie įrenginiai. Intensyvesnė eurų bankomatų plėtra vyks euro įvedimo išvakarėse, kai litus išduodantys ir priimantys bankomatai bus pritaikomi naujai – euro valiutai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)