Lietuvos statistikos departamentas pastebi, kad per tris mėnesius, spalį, palyginti su liepa, daugiausiai atpigo daržovės, tačiau tai paaiškinama sezoniškumu.

Pigo pomidorai, morkos, burokėliai, kopūstai, svogūnai, bulvės, taip pat rauginti kopūstai ir konservuoti žalieji žirneliai.

Visgi, analizuodami duomenis, statistikai pastebėjo, kad atpigo ir kiti maisto produktai, pavyzdžiui, apie 2 proc. atpigo grikiai, koldūnai su mėsa, kvietiniai miltai, malta kiauliena, silkė, 2,5 proc. riebumo pienas.

Apie 3 proc. atpigo makaronai be kiaušinių, avižiniai dribsniai, gyvi karpiai, šaltai rūkyta skumbrė, fermentinis sūris „Gouda“, tepusis riebalų mišinys, vidutinio dydžio kiaušiniai.

Viščiuko broilerio ir cukraus kaina sumažėjo po šiek tiek daugiau nei 4 proc.

Maži obuoliai atpigo beveik 13 proc., o žaliosios vynuogės su sėklomis – 36 proc.

Kas brango

Per tris mėnesius apie 3 proc. brango pieniškas šokoladas be priedų ir vaniliniai ledai vafliniame puodelyje.

Apie 4 proc. pabrango ilgagrūdžiai baltieji ryžiai, o apelsinų kainos išaugo daugiausiai iš stebimų produktų - apie 21 proc.

Kitų produktų stebėtų pagrindinių maisto produktų kainos keitėsi po mažiau nei 2 proc.