„Manau, kad sklandus proceso suvaldymas turėtų teigiamą poveikį visuomenės nuomonei ir visuomenė lengviau priimtų eurą. Tuo labiau, kad įvertinant fiksuotą lito kursą euro atžvilgiu, iš esmės pinigų politika Lietuvoje nepasikeistų. Pasikeistų tik pačios valiutos išvaizda“, - LRT radijui sakė jis.


Pasak R. Vilpišausko, pasitikėjimo kaita, žmonių pritarimas ar nepritarimas šiam projektui gali ypač priklausyti, ar pasiteisins baimės su kainų padidėjimu įvedus eurą Lietuvoje.


„Kaip rodo kitų Baltijos šalių patirtis, tos baimės nepasitvirtino“, - sakė jis.


Pasak VU TSPMI vadovo, didelė problema, kad Lietuvoje politinio pobūdžio iniciatyvos ir diskusijos kyla pavėluotai.


„Visgi stojant į Europos Sąjungą ir derantis dėl narystės bei vėliau, ar ratifikuojant Stojimo sutartį, buvo tinkamiausias metas diskutuoti ir dėl bendros valiutos įvedimo“, - tvirtino R. Vilpišauskas.


Jo nuomone, tai didžiosios dalies Lietuvos politinio elito bėda, kad tada, kai laikas svarstyti ir gerai pasverti sprendimus, kurie bus priimami ateityje, tai daroma atsainiai ir labai lengva ranka.


„Tada, kai jau ateina laikas įgyvendinti, ar kai prasideda įgyvendinimo procesas, atsiranda tų, kurie ima kvestionuoti - ar tinkamas laikas, ar tinkama forma? Manau, kad tokia veikla stabdo projektų įgyvendinimą ir stiprina visuomenės nusivylimą politiniu elitu apskritai“, - sakė R. Vilpišauskas.
Lietuvoje euras bus įvestas nuo 2015 metų sausio pradžios.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)