Pradėjo dėl patyčių, o tęsė dėl savęs

„Nesmagu pripažinti, bet šiems pokyčiams ryžausi, nes buvau įskaudinta vieno vaikino žodžių, kurie skambėjo taip: „Dar storesnė būk, tai į tave išvis niekas nežiūrės.“ Būtent tada susimąsčiau, kad noriu keistis. Tą pačią dieną parašiau savo draugei ir paprašiau, kad nusivestų mane į sporto klubą ir viską aprodytų, nes viena pati, ko gero, taip ir nebūčiau išdrįsusi ten įžengti“, - pasakoja Viktorija apie savo pirmąjį žingsnį siekiant savo tikslo – gražesnio kūno.

Po savaitės lankymosi sporto klube mergina ėmė keisti maitinimosi įpročius. Vietoj įprasto kepsnio su bulvėmis ji rinkdavosi vištieną arba žuvį su ryžiais bei daržovėmis, rytinius sumuštinius su batonu, sviestu ir dešra pakeitė tamsia duona, avokadu ir lašiša. Taip valgydama įprastus patiekalus, tačiau iš sveikesnių produktų, Viktorija jau po dviejų savaičių pamatė pirmuosius pokyčius: numetė 5 kilogramus. Apsidžiaugusi, kad jai puikiai sekasi, gerėja savijauta, mergina ėmė daugiau domėtis sveikatingumu, skaityti knygas bei žiūrėti įvairius vaizdo įrašus internete, kur ir atrado Andriaus Pauliukevičiaus video blogą „Kaip greitai pasigaminti daug maisto“ ir daug kitų patarimų, kurie padėjo atsirinkti, kas veiksminga, o kas ne.

Mokėsi iš savo klaidų: svarbiausias atradimas ir didžiausia klaida

Žiūrėdama vaizdo įrašus Viktorija mokėsi keisti valgymo įpročius. Pradžioje ji skundėsi lėta medžiagų apykaita, tačiau paklausiusi asmeninio trenerio patarimo ėmė valgyti ne rečiau nei kas 4 valandas ir jau greitai džiaugėsi, kad organizmas vis greičiau suvirškina maistą. Vis dėlto, ji teigia, kad lengva tikrai nebuvo. „Visi mėgstame skaniai pavalgyti ir patinginiauti. Pakeisti valgymo įpročius, prisiversti sportuoti tikrai nelengva. Tačiau verta, nes tai pakankamai greitai tampa įpročiu ir neatsiejama gyvenimo dalimi“, - sako Viktorija.

Iš pradžių viskas sekėsi puikiai, svoris nuosekliai krito, tačiau ties 73 kilogramais sustojo. Tada, pasakoja pašnekovė, ji padarė pirmąją ir didžiausią klaidą – persistengė: „Kai sustojo rezultatai, nusprendžiau kažką keisti. Tad ėmiau dar mažiau valgyti ir į sporto salę vaikščioti ne 2-3, o 4-5 kartus per savaitę. Ir nutiko tai, ko visai nesitikėjau – per porą savaičių priaugau 2 kilogramus, nors daug bėgiojau, dariau kardio treniruočių, valgiau vos 600-700 kalorijų per dieną. Buvau labai nusivylusi savimi ir nesupratau, kas darosi“, - pasakoja mergina.

Tuo metu ji nusprendė kreiptis pagalbos į specialistą ir užsisakė A. Pauliukevičiaus mitybos planą. Tai buvo veiksmingas būdas, kuris padėjo nuosekliai ir be kančių pasiekti dabartinę formą – dabar Viktorija atsikratė net 25 kilogramų riebalų.

Maloniausias dalykas – aplinkinių įvertinimas ir pagyros. Tai merginai suteikė daugiau pasitikėjimo savimi ir drąsos. „Kiek nejauku viešai rodyti, kaip tada atrodžiau, bet jei tai padės kažkam apsispręsti, bus verta. Žmonių palaikymas padėjo suprasti, kad esu ne viena, o mano pastangos nenuėjo veltui“, - pasakoja Viktorija. Ji atsikratė kompleksų būnant viešose vietose, taip pat sulaukia daugiau vaikinų dėmesio ir maloniai leidžia laiką apsipirkinėdama.

Pagerėjo ne tik psichologinė, bet, žinoma, ir fizinė būklė. Pašnekovė teigia, kad dingo kojų skausmas, nuolatinio nuovargio pojūtis, nemiga. Ji sako, kad prieš viską pradėdama net neįsivaizdavo, kad gali būti tokia laiminga ir taip gerai jaustis. Šiuo metu ji naudojasi asmeninio trenerio mitybos ir treniruočių programa ir toliau gerina savo fizinę formą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)