Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pareigūnai patruliavo palei sieną su Baltarusija Švenčionių rajono Sarių seniūnijos ribose. Lietuvos pusėje čia auga Cemnukos miškas. Baltarusijos pusėje šioje vietoje irgi yra miškinga vietovė.

Ant kontrolinės juostos, kuri šioje vietoje yra apie 5 metrų pločio, pasieniečiai pastebėjo šviežius vienos meškos pėdsakus. Pėdsakai tiesiąja vedė iš Lietuvos į Baltarusiją.

Tai jau trečias panašus atvejis, per pustrečios savaitės užfiksuotas Pavoverės užkardos pasieniečių.
Lokio pėdsakai

Birželio 10 d. jie netoli Švenčionių rajono Gelednės kaimo, tame pačiame Cemnukos miške, ant kontrolinės juostos aptiko dviejų iš Lietuvos į Baltarusiją greta ėjusių meškų pėdsakus.

Birželio 18 d. Pavoverės pasieniečiai Švenčionių rajone vėl rado dviejų iš Lietuvos per kontrolinę pėdsakų juostą iškeliavusių meškų pėdsakus. Jos į Baltarusiją pateko Cemnukos mišku netoli Gelednės kaimo. Įtariama, kad šios meškos ėjo maždaug kilometro atstumu viena nuo kitos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)