Riebios veido odos žmonės dažnai suklysta

Nors veido kaukės pasirenkamos pagal odos tipą ir individualius poreikius, kosmetologė Nomeda Morkūnienė tikina, jog esama ir universalių kaukių, kurios gali būti naudojamos nepriklausomai nuo odos tipo.

„Visiems be išimties tinka drėkinančios kaukės ir tos, kurių sudėtyje yra hialurono rūgšties, darančios didelę įtaką ląstelių dalijimuisi. Kitokios paskirties ir sudėties kaukės skiriamos pagal įvairius odos tipus“, – pabrėžia pašnekovė.

N. Morkūnienė skeptiškai vertina namų gamybos kaukes, kuriose naudojami įvairūs aliejai. Jei tokią kaukę nusprendžia pasidaryti riebią veido odą turintis žmogus, naudojami aliejai užkemša poras, sutrikdo riebalų apykaitą ir sukelia spuoguotumą.
Paauglys

„Žmonės ne visada žino, kokia kaukės sudėtis jiems tinkama, o kokia ne. Veido kaukes gaminant namuose galima ir tokių dalykų prisidaryti, kad jau niekas nebepadės“, – perspėja specialistė.

Kosmetologė pastebi dažnai moterų daromą klaidą – jos dažnai painioja sausą veido odą su išsausėjusia ir mano, jog tai yra tas pats. Sausa oda yra odos tipas, o išsausėti gali bet kurio tipo oda, kuomet jai trūksta drėkinimo.

„Išsausėjus riebiai odai, moterys ima naudoti sausai veido odai skirtas priemones, nors to daryti negalima. Dar viena didelė klaida – riebią odą turinčios moterys niekada jos nedrėkina, o tik sausina. Riebią odą taip pat reikia drėkinti“, – aiškina kosmetologė.

Pasak jos, patiems namuose gamintis veido kaukių neverta. „Tepti veidą savo gamybos kaukėmis rekomenduoju tik turintiems normalią veido odą. Jei susiduriate su veido odos problemomis, geriau nerizikuokite“, – pataria N. Morkūnienė.

Piktinasi, jog tingime prižiūrėti savo veido odą

Kokia veido oda bebūtų – riebi, sausa ar mišri – kiekvienai iš jų būtina rūpestinga priežiūra ir drėkinimas. Pasak kosmetologės Viktorijos Musienės, vien žinoti, jog odai reikalingas drėkinimas, tikrai nepakanka. Pasirinkdami netinkamą veido odos drėkinimo metą galime sau tik pakenkti: specialistė perspėja, jog žiemą negalima veido odos drėkinti dienos metu ir tai reikėtų daryti tik vakare, o vasarą – atvirkščiai.

Kaukė

Akivaizdu, kad pirmieji žingsniai į sveiką veido odos būklę – tinkama mityba, sveikas įprotis gerti vandenį ir poilsis. Viena iš sveikos odos paslapčių, apie kurią pagalvojame rečiau – reguliariai naudojamos odą drėkinančios ir maitinančios veido kaukės. Jei kasdienei odos priežiūrai naudojamas prausiklis ar odos valiklis, veido kaukės procedūrą pakaks pasidaryti kartą per mėnesį, kitu atveju šiek tiek dažniau.

V. Musienės teigimu, didžiausia žmonių daroma klaida prižiūrint savo veido odą yra tingėjimas – jie kur kas dažniau apsilanko pas specialistus, negu savo veido oda pasirūpina patys. Kosmetologė pastebi, jog ypač tingi savo veido oda pasirūpinti vyrai. Pasak V. Musienės, jie ne tik savarankiškai neprižiūri savo veido odos, bet net ir prireikus apsilankyti pas specialistus, patys to nedaro – juos užregistruoja moterys.

Tuo metu estetikos centro „Kosmeta“ direktorė ir medicinos kosmetologė Anna Teriajeva tikina, jog svarbiausias veido kaukės tikslas – atstatyti veido odos funkcijas ir papildyti ją tomis medžiagomis, kurių išsiskyrimas yra sumažėjęs.
Moteris

„Sausos, riebios ir mišrios odos problemoms neužteks vienos stebuklingos kaukės, nes reikia gilintis į problemos atsiradimo šaknį. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į tai, jog kaukė nėra panacėja. Kad ir kokia kokybiška priemonė bebūtų, oda ją turi gebėti priimti. Turi būti naudojamas tinkamas prausiklis, šveitiklis ar net mechaninis šlifavimas, mechaninis odos porų valymas“, – pabrėžia specialistė.

Paprastas veido kaukės receptas: išvalo, maitina ir atkuria odą

Nusprendusiems nebetingėti ir tinkamai pasirūpinti savo veido oda, žolininkė Danutė Kunčienė siūlo tai pradėti daryti nuo namuose paprastai pasigaminamos kaukės, kurios rezultatai maloniai nustebins. Žolininkė tikina, jog vienos veido kaukės receptą kartu su teta saugoja jau daugiau nei 60 metų. Moteris sakė, kad ši veido kaukė gali stebuklus.

Kaukei paruošti reikės 200 gramų 35 proc. grietinėlės ir vieno šviežio, ne senesnio nei 2-3 dienų naminio kiaušinio. „Svarbu, kad tai būtų laimingos vištos kiaušinis. Laiminga yra ta, kuri gyvena laisvėje su gaidžiu“, – juokiasi žolininkė.
Kiaušinis

Taip pat veido kaukei prireiks vienos citrinos sulčių bei 70 mililitrų spirituotos vaistažolių ištraukos. Tai gali būti ramunėlių, medetkų, o žiemos metu ir jonažolių ištrauka. Paskutinis veido kaukės ingredientas – 2-3 lašeliai mėgstamo eterinio aliejaus.

„Viską suplakus, laikyti indelyje, šaltoje vietoje. Vakare šiltu vandeniu nusiprausti veidą ir, pamirkius tamponą mišinyje, juo valyti veidą tol, kol jis prisigers. Po to nereikia jokio naktinio kremo – iškart galima eiti miegoti“, – tikina D. Kunčienė.

Pasak pašnekovės, kaukė tinkama ir vasaros metu, ją gali naudoti visų veido tipų žmonės. Kaukė turi valomąjį, maitinamąjį ir odos regeneracinį poveikį. Ypač ją žolininkė rekomenduoja žmonėms, kuriems dažnai tenka dažytis ir linki suspėti ją pasidaryti iki pasislepiant po naujametinėms šventėms skirto makiažo sluoksniu – veido kaukė atgaivins ir pamaitins odą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)