Pasak Elektrėnų gyventojos, nors dviračių takai šiame mieste yra labai geros kokybės ir jų daug, trūksta didesnės infrastruktūros, kuri padėtų išnaudoti šį privalumą.

„Norinčių važinėtis dviračiais yra tikrai daug - tiek į sodus, tiek šiaip laisvu laiku, ar pakeliui į darbą, mokyklą. Tačiau Elektrėnuose labai trūksta dviračių nuomos punktų arba tiesiog prižiūrimų vietų, kur galima būtų palikti saugoti dviračius. Bent vieno tokio punkto reiktų prie autobusų stoties, netoli autostrados viaduko“, - patikino moteris.

„ Elektrėnuose yra daug žmonių dirbančių sostinėje ar Kaune - jie ten vyksta dažniausiai iš stoties su autobusais - arba nuo autostrados prisijungus prie kokio ekipažo. Stotis yra miesto pakraštyje, šalia autostrados, todėl norint iki jos ateiti dažnam reikia nueiti kelis kilometrus per visą miestą. Taigi pusvalandis kelio pirmyn ir tiek pat grįžus po darbo. Jeigu būtų keli dviračių nuomos punktai per visą miestą ir šalia stoties - rytais pakeliui į stotį ir grįžus iš darbo - atgal namo galima būtų nuvažiuoti dviračiu. Arba jeigu tai neapsimokės - tiesiog įrengti saugomą patalpą laikyti dviračiams prie stoties, kad norintys iš namų iki stoties važiuoti su dviračiu ir turėtų, kur juos palikti“, - pasakojo moteris.

Jos teigimu, tokie nuomos punktai praverstų ir šeimoms, kurios negali sau leisti įsigyti dviračius.

„Nupirkti trims ar keturiems šeimos nariams dviračius, jų šalmus, kitus reikmenis ne kiekvienas galėtų sau leisti. Todėl šeimos neturinčios dviračių negali džiaugtis šia pramoga, nes nėra kur jų išsinuomuoti. Be to, jei šeima ir turi kelis dviračius, ji privalo juos kažkur (dažniausiai - bute) laikyti per žiemą. Taip pat nėra patogu kiekvieną kart neštis dviratį iš kokio trečio ar ketvirto aukšto, ar iš rūsio į lauką ir atgal“, - patikino DELFI skaitytoja.

Ji pasakoja pastebinti ir kitą aplaidumo punktą. Elektrėnuose nėra dviračių taisyklų ar jų reikmenų parduotuvių. Todėl šiai transporto priemonei sugedus detalių reikia važiuoti pirkti į Vilnių ar Kauną.

„Todėl visiems, tiek šeimoms norinčioms laisvu laiku pavažinėti po miestą su šeima, ar tiek dirbantiems asmenims, norintiems sutrumpinti kelionę iki darbo kitame miesto gale, būtų naudingiau paimti dviratį iš nuomos punkto ir maršrutą nuvažiuoti su juo, nesirūpinant, kur paskui tą dviratį palikti, investuoti lėšų į jo priežiūrą, skirti vietą kažkur namuose jo laikymui per visą žiemą“, - buvo įsitikinusi moteris.


Savo nuomonę apie trūkstamus verslus galite pareikšti čia.

Esi jaunas, neturi darbo ir svajoji apie savo verslą? Pildyk anketą čia, dalyvauk TV projekte ir tapk verslininku! (anketą galima pildyti iki balandžio 28 d.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)