Lengvaisiais automobiliais automagistralėse nuo balandžio 1 d. leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 130 km/val. greičiu, greitkeliuose – ne didesniu kaip 110 km/val. greičiu, keliuose su asfalto ar betono danga – ne didesniu kaip 90 km/val. greičiu, kituose keliuose – ne didesniu kaip 70 km/val. greičiu.

Pradedantiesiems vairuotojams, dar neturintiems dvejų metų vairavimo stažo, didžiausias leistinas greitis automagistralėse ir greitkeliuose yra 90 km/val., kituose keliuose – 70 km/val. Gyvenvietėse, nepriklausomai nuo metų laiko, visų transporto priemonių leistinas greitis ribojamas iki 50 km/val.

Motociklais, krovininiais automobiliais, kurių leidžiama maksimali masė ne didesnė kaip 3,5 t, automagistralėse galima važiuoti ne didesniu kaip 110 km/val. greičiu, greitkeliuose – ne didesniu kaip 100 km/val. greičiu, keliuose su asfalto ar betono danga – ne didesniu kaip 90 km/val. greičiu, kituose keliuose – ne didesniu kaip 70 km/val. greičiu.

„Vis dėlto reikėtų atsižvelgti į eismo sąlygas. Skaitau orų prognozes – numatomi pašalimai. Siūlyčiau paklausyti prognozių, pažiūrėti, kas vyksta gamtoje. Nereikėtų visiškai atsipalaiduoti, dar ir šildymo neišjungė“, – portalui LRT.lt komentavo Lietuvos kelių policijos viršininkas Gintaras Aliksandravičius.

Pasak jo, greičio ribojimų atšaukimo data būdavo ankstesnė, tačiau laikui bėgant ji pavėlinta.

„Net nežinau, ar gerai, kad nuo balandžio 1-osios galima važiuoti greičiau, nes pastaraisiais metais gamtos pokštų buvo nemažai. Kai kuriose valstybėse ši data nėra fiksuota, ji kilnojama, pavyzdžiui, Estijoje ir Suomijoje. Pas mus yra kaip yra, [...], juolab kad yra dešimt dienų automobilių padangoms pasikeisti“, – sako G. Aliksandravičius.

Kelių eismo taisyklėse (KET) numatyta, kad nuo balandžio 1-osios iki balandžio 10-osios vairuotojai privalo pasikeisti žiemines dygliuotas padangas į vasarines. Tuo metu praėjusiais metais, užsitęsus žiemiškiems orams, dygliuotomis padangomis buvo galima važinėti iki gegužės 1-osios.