Jau žinome ir tai, kad „Volkswagen“ kuria dešimties laipsnių „automatą“, tačiau visus pralenkti žada „Ford“ koncernas, kuris patentavo 11 laipsnių automatinę pavarų dėžę.

Pastebima, kad šiuo metu automobilių pramonėje vyksta savotiškos lenktynės tarp gamintojų didinant pavarų skaičių, nes tai padeda varikliams dirbti efektyviau bet kuriuo važiavimo metu, o degalų sąnaudų mažinimas yra tarp prioritetinių gamintojų užduočių.

Kol kas nėra žinoma, ar ši patentuota technologija bus pradėta gaminti. Vis dėlto istorija rodo, kad gamintojai retai patentuoja automobilių dalių technologijas neturėdami minčių pradėti gamybą.

Tiesa, patys „Ford“ atstovai kol kas tikina, kad jiems šis patentas svarbus kaip inovacinių technologijų lyderiams siekiant apsisaugoti net jeigu tai ir nebus įgyvendinta realybėje.

„Ford“ taip pat prieš kurį laiką pranešė, kad drauge su „General Motors“ suvienijo jėgas kuriant 10-ties laipsnių automatinę pavarų dėžę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)