Metų pradžioje kartu su vaiku nuspręskite, kelintą valandą jis sės daryti namų darbų ir kur juos darys. Geriausia, jei vaikas turės specialiai tam skirtą stalą. Jis neprivalo stovėti vaiko kambaryje, tačiau jo stalčiuose turi būti visos reikalingos knygos ir priemonės.

Kai vaikas ruošia pamokas, neleiskite jam žiūrėti televizoriaus ar klausytis muzikos. Tai blaško dėmesį ir trukdo įsiminti reikiamą informaciją.

Berniukams paprastai kyla daugiau problemų nei mergaitėms. Kad padėtumėte sūnui susikaupti, nustatykite aiškias ribas, pasirūpinkite patogia darbo vieta, iškelkite tikslus (pavyzdžiui, paruošti pamokas per tam tikrą laiko tarpą).

Didelius projektus atlikite po mažą žingsnelį. Pirmiausiai nutarkite, kiek laiko skirsite kitiems namų darbams, būreliams ir pramogoms, o tada sudarykite projekto atlikimo tvarkaraštį. Didelis darbas, suskaldytas į daugybę smulkių užduotėlių, nebeatrodys toks neįveikiamas, ir prie jo nereikės sėdėti visą paskutinę naktį.

Nedarykite namų darbų už vaiką. Palaikykite, patarkite ir padėkite, bet ne daugiau. Tai viskas, ko reikia, kad jūsų atžala išsiugdytų gebėjimą savarankiškai mokytis. Labai svarbu išmokyti vaiką prisiimti atsakomybę už savo veiksmus bei elgesį ir suvokti, kokios pasekmės laukia, jei namų darbai nebus atlikti laiku.

Kai vaikas grįžta iš mokyklos, leiskite jam truputį pailsėti ir tik tada sėsti prie namų darbų. Galite neleisti žiūrėti televizoriaus, bet nieko blogo, jei jis padūks kieme su kitais vaikais ar praleis valandėlę ką nors veikdamas su jumis. Atėjus laikui atlikti namų darbus, jam bus lengviau sutelkti dėmesį.

Mokykite vaiką organizuotumo. Visas mokyklines priemones (tiek senas, tiek naudojamas) laikykite tam skirtose dėžutėse ir segtuvuose. Taip suformuosite vaikui įprotį visam gyvenimui, ir jam bus lengviau siekti savo tikslų.

Nustatykite tokią taisyklę: namų darbai nėra baigti tol, kol prie durų nestovi rytdienai sukrauta kuprinė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)