1. Kruopščiai išsirinkite

Jūsų vaikas neturi lankyti visų būrelių. Pakartokite: mano vaikas neturi lankyti visų būrelių. Norėdami padidinti tikimybę, kad vaikui būrelis teiks džiaugsmo ir po mėnesio nenusibos, kruopščiai pasvarstykite, kokia veikla jam patinka ir sekasi (Smuikas? Krepšinis? Gimnastika?). Išsirinkite, nueikite užsirašyti, smagiai leiskite laiką!

2. Žinokite, kam ryžtatės

Prieš užrašydami vaiką į būrelį, išsiaiškinkite visas smulkmenas. Kiek jums tai kainuos? Ar reikės pirkti ar nuomoti įrangą? Ar teks keliauti į varžybas kituose miestuose ar užsienyje? Išsirinkite būrelį, kurio netrukus nereikės mesti dėl finansinių priežasčių ar laiko trūkumo.

3. Susivienykite su kitais tėvais

Nuolat vėluojate pasiimti vaiką iš treniruotės, nes užsilaikėte darbe? Jei vaiko būreliai nesiderina su jūsų dienotvarke, pagalvokite, gal šalia būrelio yra kokia nors saugi vieta, kur jis galėtų jūsų palaukti? Dar viena išeitis – susitarti su kitais netoliese gyvenančiais tėvais, kad kartais vaikus iš būrelio parvežtų jie, kartais – jūs.

4. Neverskite

Palaikykite ir padrąsinkite savo vaiką, bet nebūkite per daug kritiški. Kartais augdami vaikai praranda susidomėjimą veikla, kuri anksčiau teikė malonumo, ir tai normalu. Skatinkite vaiką išbandyti naujas veiklos rūšis ir ieškoti naujų interesų. Jei versite toliau lankyti būrelį, kuris jam nebepatinka, tai jau bus nebe hobis, bet prievolė.

5. Leiskite vaikui pailsėti

Neleiskite vaikui pervargti. Jo dienotvarkė turėtų keistis kartu su besikeičiančiais prioritetais ir pareigomis. Galite pastebėti, kad būreliams nebeliko laiko, nes jį atima mokslai, namų darbai ir draugai. Pasirūpinkite, kad vaikui užtektų laiko atlikti namų darbus, pavalgyti, išsimiegoti ir pabendrauti su šeima bei draugais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)