„Šiais mėnesiais vidutiniškai nutinka apie 40 procentų visų vaikų draudžiamųjų įvykių – vaikams, pasibaigus vasarai, pasikeičia aplinka, kasdienė veikla, jie patiria naujų įspūdžių, o tai sumažina jų dėmesingumą. Sugrįžę į mokyklas ir sutikę visą vasarą nematytus bendraklasius, vaikai pamiršta, kad reikia saugotis ir elgtis atsargiai ne tik mokykloje, bet ir už jos ribų“, - sako SGD generalinė direktorė Baiginat Kamuntavičienė.

Anot jos, daugiausia sutarčių, pagal kurias draudžiami vaikai, yra sudaroma mokslo metų pradžioje: „Pastebėjome, kad istoriškai susiklostė, jog, prasidedant mokslo metams, yra sudaroma daugiausia sutarčių, pagal kurias draudžiami vaikai nuo traumų ir nelaimingų atsitikimų. Rugsėjo–spalio mėnesiais yra sudaroma net penktadalis (19,23 proc.) šių draudimo sutarčių".

Atrodytų, kad žiemą turėtų įvykti daugiau traumų, tačiau statistika rodo kitaip – lapkričio ir gruodžio mėnesiais nutinka apie 15 procentų vaikų draudžiamųjų įvykių.

Dažniausiai vaikų patiriamos traumos – įvairūs galūnių lūžiai: pėdų ir plaštakos pirštų, padikaulių, delnakaulių. Neretai pasitaiko ir tokių traumų kaip stipinkaulių, alkūnkaulių ar nosies kaulų lūžiai, čiurnos sąnario raiščių plyšimas. Šios traumos vaikams būdingos dėl jų aktyvaus gyvenimo būdo ir vaikiško neatsargumo, kai įsijautus į žaidimus su draugais pamirštama saugotis.

Anot B. Kamuntavičienės, statistika rodo, kad dažniausiai vaikų patiriamos traumos yra nedidelės. Tik retais atvejais sužalojimai būna rimtesni, tad ir daugelis išmokų, mokamų įvykus vaikų traumai ar nelaimingiems atsitikimams, yra iki 3 tūkst. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)