Ingos Budrienės šeimos šiemet laukia neeilinis įvykis – į mokyklą pirmąjį kartą žengs net du vaikai – Kernius ir Mantas. „Mūsų laukia tikras išbandymas! Nuo rugsėjo pirmosios pasikeis šeimos rėžimas ir įpročiai, o mažieji, kurie ypač mėgsta ilgai ryte pamiegoti, nuo šiol turės keltis labai anksti“, – šeimos subtilybėmis dalijasi Inga. Paklausta, ar jau pradėjo ruošti atžalas rugsėjo pirmajai, Inga teigia, kad viską daro po truputį ir niekur neskuba.

„Neseniai buvau Londone ir vaikams nupirkau gražių daiktų. Jie atidžiai juos apžiūrėjo ir jau dabar laukia pirmųjų mokslo dienų“, – pasakoja verslininkė. Kiek tiksliai pinigų Inga išleis mažiesiems dar nežino, tačiau mano, kad tik pratybų sąsiuviniai vieneriems metams kainuos apie 150 litų.

Garsi verslininkė spėja, kad taip pat nemažai išleis mokyklinukų aprangai ir būtiniausioms prekėms. Į ką labiausiai I.Budrienė atkreipia dėmesį rinkdama daiktus, reikalingus būsimiems savo pirmokams? „Pirkdama būtiniausias prekes atsižvelgiu į kokybę, nes noriu, kad nupirkti daiktai — kuprinė ar penalas — tarnautų ne vienerius metus“, – sako Inga.

Daiva Tamošiūnaitė-Budrė, radijo, TV laidų, renginių vedėja: „Apsipirkinėjame su mokykloje gautu sąrašu”

D.Tamošiūnaitė-Budrė, šiemet mažąją Adelę leisianti jau į ketvirtąją klasę, sako, kad dukrelė labai noriai eina į mokyklą. „Ruoštis mokslo metams neskubame, nes žinau, kad kaip ir kiekvienais metais pirmosiomis rugsėjo dienomis gausime iš mokytojos sąrašą, kuriame bus nurodyta, ką būtina įsigyti ir tik tada skubėsime apsipirkti“, – sako pašnekovė.

„Daugiausiai pinigų išleisime dukrytės aprangai, nes mokykloje nėra uniformų, todėl mums patiems reikia pasirūpinti drabužiais, kurie kainuoja tikrai nemažai ir kuriuos dažniausiai stengiamės pirkti užsienyje“, – su šeima susijusiais rūpesčiais dalijasi Daiva.

Agnė Zuokienė, Seimo narė: „Ruoštis į mokyklą dar nepradėjome“

Agnei ir Artūrui Zuokams – permainų metas! Jų vyriausioji dukra Gabrielė šiemet atsiėmė vidurinės mokyklos diplomą, o jaunėlė Emilija rudenį pirmą kartą pravers mokymo įstaigos duris.

„Šiuo metu gyvename atostogų nuotaika ir dar nepradėjome galvoti apie būsimos pirmaklasės krepšelį, tačiau manau, kad vos pradėjus, viskas klosis greitai ir sklandžiai“, – atvirauja Agnė. Paklausta, ar junta iš būsimos pirmaklasės nerimą dėl prasidedančio naujo gyvenimo etapo, ji sako, kad Emilija yra labai draugiška, atsakinga ir labai noriai bendraujanti mergaitė, todėl viliasi, kad nebus problemų ir nesklandumų, kai jos mažoji atsisės į mokyklos suolą.

Praktiški patarimai tėvams:

1. Atsakykite vaikams į visus jiems rūpimus klausimus apie mokyklą;

2. Pamėginkite supažindinti su būsimais bendraklasiais;

3. Pasistenkite, kad mažylio daiktai, skirti mokyklai, jam patiktų ir būtų patrauklūs;

4. Pasidalykite maloniais įspūdžiais apie mokyklą;

5. Suteikite informacijos apie būsimas pamokas;

6. Paaiškinkite, kaip svarbu yra būti protingu žmogumi;

7. Padėkite vaikui ugdyti pasitikėjimą savimi;

8. Išmokykite vaiką pereiti gatvę, kad jam nebūtų baisu eiti į mokyklą arba pareiti vienam namo.

Daugiau informacijos - rugpjūčio mėnesio žurnalo MIESTE numeryje.