Kad kartais griežtą mitybos planą nugali noras pasilepinti ir atsipalaiduoti DELFI prisipažino keturi gerai žinomi sportininkai. Cepelinai, bandelės ir kiti su sveika bei subalansuota mityba sunkiai derantys patiekalai - tai tik kelios pagundos, kurioms sportininkai kartais negali atsispirti.

Numylėtieji cepelinai

Darjušas Lavrinovičius DELFI pasakojo, kad varžybiniu periodiniu turi atsisakyti riebaus, sunkaus maisto, visų saldumynų ir, žinoma, alkoholinių gėrimų. Tačiau priklausomai nuo treniruočių ir varžybų grafiko vieną kartą per savaitę sau leidžia pasilepinti: „Nuvažiuojam cepelinų pas tėvelius arba su vaikais į greitojo maisto restoraną.“

Krepšininkas teigia, kad sportinei formai tokios kas savaitinės mitybos nuodėmės nekenkia, tačiau vis tiek stengiasi nepiktnaudžiauti. Didžiąją dalį laiko jis maitinasi subalansuotai, tačiau visiškai atsisakyti kartais suvalgomo nesveiko maisto D. Lavrinovičius negali: „Kūnui vis tiek kartais reikia ko nors saldaus ar riebaus, gi trisdešimt metų buvo pripratęs prie greito maisto, tai ir dabar labai reikalauja.“

Žemaitiški cepelinai

Nė dienos be bandelės

Badmintoninkas Kęstutis Navickas DELFI pasakojo, kad griežtos dietos nesilaiko. Sportininkas teigia, jog stengiasi valgyti sveiką, subalansuotą maistą bei vengti saldumynų ir miltinių produktų, nors tai ir ne visada pavyksta, mat Kęstutis – didelis bandelių mėgėjas. Jis atskleidė, kad kava ir bandelės – jo didžiausia silpnybė, teikianti didžiulį džiaugsmą.

Sportininkui malonu intensyvioje dienotvarkėje rasti valandėlę poilsiui, išgerti kavos ir pasmaguriauti. Kavą jis geria du kartus per dieną, jam labiausiai patinka anksti atsikėlus nusipirkti puodelį gardaus gėrimo kavinėje. O mėgstamomis bandelėmis nepiktnaudžiauja – suvalgo daugiausiai vieną per dieną.

K. Navickas anksčiau yra laikęsis kelių mitybos planų, bet dabar jau esą pats jaučia, ko reikia jo sportuojančiam kūnui, todėl valgo įvairiai ir sveikai. Greito maisto badmintonininkas sako nemėgstantis: „Mėgstu gerą maistą, jau nuo 19-os maitinuosi kokybiškais gaminiais bei sportuoju, todėl galiu sau kartais leisti ir didesnes porcijas bei vieną kitą bandelę.“

Greitos bandelės su varške

Norėtų valgyti vien bulves ir bandeles

Kultūristas Andrius Pauliukevičius šiuo metu gyvena įtemptu režimu – ruošiasi lapkričio pradžioje vyksiančioms varžyboms, todėl valgo tik baltymus, riebalus ir daržoves. Sportininkas teigė, kad laikydamasis griežtos dietos pradeda ypatingai geisti bandelių, duonos gaminių ir kitų saldumynų.

Reguliariai kartą per savaitę vyras daro įkrovos dienas (angl. Cheat day), kurių metu sau leidžia suvalgyti žymiai daugiau ir pasimėgauti mėgstamu maistu. Jei riebalai tirpsta sparčiai, įkrova trunka visą dieną, o jei svoris krenta sunkiau, vyras tiesiog padidina vieno tos dienos valgymo kaloringumą. Tai dažniausiai būna koks nors miltinis produktas, pavyzdžiui, papildomai suvalgoma bandelė su uogiene. Kultūristas teigė, kad vieną kartą per savaitę suvalgomas gardėsis visai nekenkia, kadangi kūnas per 5-6 dienas pripranta prie mažesnio kalorijų kiekio, o vieną dieną suvalgius daugiau ir vėl grįžus prie įprasto kiekio, sukeliamas efektas, tarsi būtų sukurtas kalorijų deficitas.

A. Pauliukevičius pasakoja, kad labai mėgsta bulvinius ir miltinius patiekalus, kurių negali sau leisti, kai ruošiasi varžyboms ir juokauja: „Atvirai kalbant, jei nebūčiau sportininkas, maitinčiausi vien bulvėmis ir bandelėmis su jogurtu.“

Atnaujinta rugsėjo 22 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)