Pataria nelaukti paskutinės minutės

Norintieji pasigrožėti Naujametiniu Palangos fejerverku nebūtinai turi buriuotis prie jūros tilto – paplūdimyje šis reginys, anot organizatorių, bus puikiai matomas maždaug 5 kilometrų atkarpoje.

Organizatoriai įspėja – kitų miestų gyventojai, planuojantys Naujuosius sutikti Palangoje prie jūros, kelionės į kurortą neturėtų atidėti paskutinei minutei, kad dėl didelių link Palangos vykstančių transporto priemonių srautų netektų 2016-ųjų sutikti automobilyje, rašoma Palangos miesto savivaldybės išplatintame pranešime spaudai.

„Geriausia būtų į Palangą atvykti dar dieną. Belaukiant Naujųjų, galima ne tik sėdėti prie stalo, bet ir pasigrožėti išpuoštu miestu, pasidabinusiu daugybe šventinių akcentų, būtinai pasivaikščioti po apšviestą Birutės parką, kuriame šviesomis išryškintos architektūrinės detalės, augmenija, Birutės kalnas. O likus maždaug pusvalandžiui iki vidurnakčio, norintiems pasigrožėti fejerverku siūlyčiau patraukti link pajūrio“, – patarė Palangos kultūros centro vadybininkas Nerijus Stasiulis.

Žada saugumą

Palangiškius ir kurorto svečius organizatoriai tradiciškai kviečia paskutines besibaigiančių metų minutes skaičiuoti Jūratės ir Kastyčio skvere bei paplūdimyje – gruodžio 31-osios vidurnaktį nuo jūros tilto dangų nušvies įspūdingas šventinis fejerverkas, rašoma pranešime.

Sutikti Naujuosius ne prie miesto eglės, o prie jūros – ne vieną dešimtmetį skaičiuojanti Palangos tradicija. Jūros tiltas, į jūrą „įbridęs“ apie 400 metrų, kaip tikina renginio organizatoriai, yra ideali vieta leisti fejerverkus – tai yra ne tik saugu, bet ir labai patogu žiūrovams, nes paplūdimyje besiburiuojantys smalsuoliai gali girdėti skindančią muziką bei grožėtis įvairiomis fejerverkų kompozicijomis, šviesos žaismu bei „šokiu“ – stebint iš toliau, fejerverkų kompozicijos atsiskleidžia visu savo grožiu.

Truks apie 10 minučių

Palangos Naujametinio fejerverko tradicija jau ne vienerius metus išlieka ta pati – pirotechnikos reginys sinchronizuojamas su muzika. Kaip įprasta, šis „šokis“ truks apie 10 minučių, rašoma pranešime.

Renginio organizatoriai susirinkusiems stebėti šventinių fejerverkų žada, kad reginys bus įspūdingesnis nei prieš metus.

„Keičiasi technologijos, atsiranda įvairių naujienų, ir visa tai stengiamės pristatyti Palangos naujametinio fejerverko metu. Tad kiekvienais metais žiūrovams pademonstruojame tai, ko dar nėra buvę Palangoje – Naujametinis fejerverkas kasmet būna įspūdingas emocinis muzikinis užtaisas“, – sakė N. Stasiulis.

Šventinis fejerverkas Palangos dangų nušvies ne lygiai vidurnaktį, o praėjus maždaug 3 minutėms po Naujųjų atėjimo. Pasak N. Stasiulio, pirmosios trys naujųjų metų minutės tradiciškai skiriamos palangiškiams ir miesto svečiams iššauti pačių įsigytus fejerverkus. Šiems pasibaigus, pradės miesto organizuojamas šviesos ir muzikos reginys.