Toks klausimas kilo ne vienam vairuotojui savaitgalį bandžiusiam tikrąja ta žodžio prasme prasibrauti pro Užupį. Automobilių grandinė tęsėsi nuo prestižinio rajono pradžios, iki pabaigos. Dažnas automobilio savininkas nepasikuklino transporto priemonės pasistatyti ir ten, kur stovėjimas pagal Kelių eismo taisykles (KET) draudžiamas.

„Ten ir be Kaziuko bardakas, o jau apie muges tai iš viso nekalbu“, - DELFI sakė kasdien pro Užupį į darbą važiuojantis vilnietis Algirdas.

Tuo tarpu menininkų rajonu tituluojamame Užupyje gyvenantis Jokūbas teigė, kad mugės metu rajone vis ta pati bėda – netvarkingai sustatyti automobiliai. „Kai mieste vyksta mugė, negalima nė iš kiemo normaliai išvažiuoti, visi kelkraščiai nukloti automobiliais, susidaro spūstys“, - teigė jis.

Tuo įsitikino ir DELFI fotografai. Nuvykus į Užupį iš tiesų užfiksuota nemažai KET pažeidėjų, leidusių sau automobilį statyti ten, kur kelio ženklai tai daryti draudžia. Panaši situacija užfiksuota ir kitose centrinėse miesto gatvėse.

DELFI savivaldybės atstovų pasiteiravus, ar švenčių bei masinių renginių metu galima laužyti KET taisykles ir nesukti galvos, kur ir kaip statai automobilį, Vilniaus miesto savivaldybės Saugaus miesto departamento Viešosios tvarkos skyriaus vadovas Andžejus Dinikis patikino, kad tiek švenčių metu, tiek kitomis dienomis galio vienodos taisyklės. Jis pripažino, kad automobilį švenčių metu miesto centre pastatyti iš tiesų keblu, tačiau, anot jo, į renginius bei šventes galima atvykti ir kitais būdais.

„Vairuotojai visų pirma turėtų vadovautis Kelių eismo taisyklėmis, o ne miesto švenčių kalendoriumi. Dažniausiai švenčių metu pastatyti automobilį išties yra sunku, todėl vertėtų vykti ne automobiliu, o naudotis viešuoju transportu, pasinaudoti pavėžėjimo ar dalijimosi automobiliais paslaugomis“, - teigė jis.

Anot jo, mugės metu viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai „dėmesio skyrė ne tik pačios šventės sklandžiai eigai, bet ir padėjo policijos pareigūnams palaikyti viešąją tvarką“, tačiau ar buvo nubaustas nors vienas netvarkingai automobilį statęs vairuotojas, savivaldybės atstovas neužsiminė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)