Monika į sceną lipo pasipuošusi šviesia trumpa, tūkstančiais ryškaus audinio žiedlapių puošta suknele. Antrosios repeticijos metu suknelė buvo apsukta atvirkščiai. M. Linkytės scenos drabužis sukurtas taip, kad jį galima vilkėti dviem pusėmis.

Vaidas vilkėjo naujus tamsius marškinius, šviesiai melsvą languotą kostiumą. Pritariantieji vokalistai Jurijus Veklenko ir Dainotas Varnas pasipuošė tamsiai mėlynos spalvos liemenėmis ir kelnėmis, Rūta Žibaitytė ir Justė Kraujelytė tamsiai mėlynas trumpas sukneles, merginos scenoje avėjo kūno spalvos aukštakulnius.

Antroji Vaido ir Monikos repeticija Vienoje:

Tai, kad atlikėjai pirmosios repeticijos metu vilkėjo pasirodymui skirtus drabužius - neįprasta. Anksčiau vykusiuose "Eurovizijos" konkursuose pirmųjų repeticijų metu konkurso dalyviai pasirodydavo vilkėdami kasdienius drabužius.

Vos M. Linkytė ir V. Baumila pasirodė scenoje vilkėdami pasirodymams skirtus drabužius, Lietuvoje kilo diskusijų audra. Daugelis tautiečių neigiamai įvertino atlikėjų "eurovizinį" įvaizdį, tačiau Lietuvos delegacijos "Eurovizijoje" vadovas Audrius Giržadas ir M. Linkytės vadybininkas Martynas Tyla tokią kritiką atrėmė ir aiškino, kad ji - nepagrįsta. Patys atlikėjai prieš dizaineriams kuriant scenos drabužius, išsakė savo pageidavimus. Jiems buvo pasiūti tokie drabužiai, kokių patys norėjo.

Tačiau V. Baumilai kilo idėja šį tą pakeisti. Atlikėjas panoro scenoje avėti kitus batus, jis pakeitė ir marškinius bei kostiumą, nebevilkėjo liemenės. Pirmosios repeticijos metu atlikėjas scenoje pasirodė avėdamas šviesius loafer stiliaus batus, tačiau juos iškeitė į kitus. Jis prie scenos kostiumo priderino intensyvios mėlynos spalvos blizgius batus. Atlikėjai buvo pasiruošę keletą scenos drabužių komplektų, pasiliko galimybę šį tą keisti.

Iškart po antrosios repeticijos mūsų šalies atstovų laukia spaudos konferencija ir daugybė interviu su Europos žurnalistais.

Dainos „This Time” atlikėjus, kurie Vienoje dainuos prieš visos Europos akis, papuošė dizainerių duetas – Kristina Kalinauskaitė bei Andrius Sergejenko.

Dizaineriai džiaugdamiesi pasakojo, kad suknelės ir kostiumo eskizai gimė vos išgirdus Monikos ir Vaido dainą. „Mūsų stilistika puikiai atitiko dueto dainą. Šis projektas mums tapo labai artimu, į jį žiūrime itin atsakingai ir rimtai”, - sakė Kristina Kalinauskaitė.

Anot Kristinos, kiekviena suknelė, kiekvienas projektas yra unikalus, todėl kurdama drabužius dizainerė stengiasi, jog juos vilkinti moteris spindėtų. „Labai svarbu, kad Monika su suknele išliktų Monika, - pasakoja ji, - norisi, jog ji ir toliau spinduliuotų džiaugsmą ir meilę gyvenimui.”. Už tokią Monika balsavo ir „Eurovizijos” nacionalines atrankas stebėję žiūrovai.

„Kuriant Monikos ir Vaido įvaizdį itin didelis dėmesys skirtas detalėms, audiniams. Džiaugiamės, jog pasiruošimas vyksta sklandžiai. Prie šio projekto noriai prisideda ir daugelis mūsų partnerių. Specialiai iš Ispanijos ponia Laima Mertinienė vos per kelias dienas parūpino 8 skirtingų spalvų audinių, kurie naudoti Monikos suknelei.“ – džiaugsmo neslėpė Kristina Kalinauskaitė.

Dažnai vyrauja požiūris, kad duete svarbiausia moters suknelė, o vyro kostiumas lieka antrame plane arba visai nepastebėtas. Dizaineriai tvirtai įsitikinę – toks požiūris pasenęs.

„Šiuo klausimu lietuviams reikia daug kur tobulėti…”, – sako Kristina.

Vaidui Baumilai „bespoke“ kostiumas rankomis pasiūtas klasikinio vyriško kostiumo meistro Andriaus Sergejenko. Londone, prestižinėje Sevile Row akademijoje mokslus baigęs ir vėliau dėstęs dizaineris yra vienas geriausių kostiumų meistrų rytų Europoje.

Daug laiko Londone, Šanchajuje, Dubajuje praleidžiančio mados namų „Kristi Andress“ ir „Henry Bailey Bespoke Tailors“ dizainerio Andriaus Sergejenko darbus puikiai žino net Karališkosios šeimos atstovai, tačiau Vaidas Baumila bus pirmasis dainininkas lietuvis, scenoje dėvintis Andriaus Sergejenko rankų darbo kostiumą.

„Vaido kostiumas buvo siuvamas pagal šimtametes rankų darbo kostiumo tradicijas, tačiau vis tiek išliko jaunatviškas ir modernus. Vaidas scenoje spinduliuoja energija, todėl jo apranga negali jo varžyti“, – pasakojo Andrius Sergejenko.

Monikos ir Vaido scenos kostiumams panaudota daugiau nei 52 metrai medžiagos.

M. Linkytė ir V. Baumila Lietuvos garbę gins antrajame tarptautinio "Eurovizijos" dainų konkurso pusfinalyje kitą ketvirtadienį, gegužės 21 dieną.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (252)