Rugsėjį buvusios mokyklos patalpos buvo perduotos kultūros centrui „Žvejų rūmai“ ir Klaipėda tapo pirmuoju miestu Lietuvoje, kuriame tokios didelės erdvės yra paskiriamos senjorų poreikiams.

Beveik tūkstančio kvadratinių metrų ploto buvusios mokyklos patalpose bus įrengtos daugiafunkcės erdvės įvairiems senjorų poreikiams – renginiams, susitikimams ir kitoms veikloms organizuoti.

Klaipėdos miesto meras V. Grubliauskas pasidžiaugė, kad 2015-uosius Klaipėdoje paskelbus Senjorų metais, tai nelieka vien skambus pavadinimas, o yra daromi realūs veiksmai siekiant pagerinti Klaipėdos senjorų bendruomenės gyvenimą.

„Tai metai, kurie turėtų duoti ilgalaikį poveikį senjorų gyvenimo kokybės pagerinimui. Atsispiriant nuo Senjorų metų ir pirmiausia šias buvusios mokyklos patalpas pritaikant jų poreikiams, šios erdvės, kurias galbūt ateityje galėtume pavadinti Bendruomenės namais, turėtų tarnauti visų miestiečių grupių interesams“,- sakė Klaipėdos meras V. Grubliauskas.

Buvusios mokyklos valgyklos salė bus pertvarkyta į daugiafunkcę erdvę renginiams, susitikimams, parodoms. Prie buvusios esanti virtuvė bus atnaujinta ir pritaikyta vėl naudoti.

Buvusioje aktų salėje galės vykti didesni ir iškilmingesni renginiai, prie jos įrengtos repeticijų ir kitos patalpos, o trečiame aukšte įsikurs administracija.

Nors patalpos dar nepradėtos atnaujinti, senjorai jau dabar kartą per savaitę renkasi ir diskutuoja apie būsimas veiklas bei aktyviai įsitraukia į naujų erdvių sukūrimo procesą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją