„Štai visai neseniai naktinio klubo lankytojas, gerdamas degantį kokteilį, apdegė lūpas ir nosį. Taip nutiko todėl, kad jį gėrė be šiaudelio ir nepalaukė, kol ugnis nuslops, – pasakoja Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininko pavaduotojas Arūnas Kilšauskas. – O šio sekmadienio vakarą vieno kauniečio namuose nuo paliktos degančios žvakės užsiliepsnojo kalėdinis vainikas. Panašių įvykių prieš šventes – ne vienas. Todėl gyventojai neturėtų pamiršti, kad neatsargus elgesys su ugnimi švenčių metu pridaro didelių nuostolių. Būta atvejo, kai gyventojas, grįžęs iš balkono su, jo manymu, jau užgesusia „šaltąja“ ugnele, daug nesukdamas galvos padėjo ją ant lovos, o netrukus kambaryje įsiplieskė ugnis“.

Specialistas vieną po kito vardijo šventes apkartinusius įvykius, kai scenoje vaikai su žvakutėmis uždegė dekoracijas, nors pasirodymas turėjo vykti su žibintuvėliais, kaip degantis fejerverkas moteriai nukrito ant galvos ar kaip vaikas, uždegęs balkone eglutę, sukėlė gaisrą. 

„Renginių metu dažnai naudojami šildymo prietaisai. Prie jų nereikėtų labai artintis, ypač moterims, nes jos neretai vilki itin degias, sintetines sukneles. Štai nuo tokio šildytuvo vienų vestuvių metu užsiliepsnojus suknelei, ugnies fakelu vos nevirto nuotaka,“ – priduria A. Kilšauskas. 

Per šventes neapseinama ir be įvairiausių pirotechnikos priemonių. Bet jos priverčia ne tik aikčioti iš žavesio. Pasak priešgaisrinės priežiūros specialisto, vieno klubo savininkai patyrė nemažai nuostolių, nes nuo jų užsidegus eglutei, lankytojai išbėgo į lauką, taip ir nesumokėję už patiekalus ir gėrimus. 

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas įspėja gyventojus, kad besirengdami šventėms jie nepamirštų savo ir artimųjų saugumo. Renginių metu neužrakinkite durų, kad, kilus gaisrui, būtų galima skubiai evakuotis. O išeidami iš kambario ar namų nepalikite neužgesintų žvakių ir įjungtų girliandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)