Jie šį sezoną siūlo nevengti ryškių spalvų lengvų medžiagų ir išskirtinės išvaizdos drabužių. Panašu, kad šiltuoju metų sezonu galėsime rengtis ne tik dailiai, bet ir patogiai.

90-ųjų stiliaus atgimimas

Nostalgiškų 90-ųjų stiliaus atspindžių šiemet madoje tikrai nestigs. Artėjantį sezoną galima vadinti minimalistinio stiliaus renesansu – vyraus aiškūs ir paprasti kirpimai, lengvai krintančios medžiagos, lygi audinio faktūra. Patariama vengti ryškių detalių ant drabužių, jas keisti reikėtų aksesuarais. Taip pat reikėtų atsisakyti aptemptų formų, rinktis laisvus ir laisvai krentančius drabužius. Populiarūs bus ramūs drabužiai – baltos, juodos, rusvos ir pilkos spalvos.

Tegyvuoja gėlės

Gėlių motyvas drabužius užkariavo dar praėjusiais metais ir, panašu, kad savo pozicijų tokio stiliaus drabužiai nežada užleisti. Dabar raštai bus dar intensyvesni, spalvingesni, talpinami ir ant tamsaus audinio. Drabužiai tarsi įrėminami tam tikroje spalvų konstrukcijoje, tačiau žaidžiama medžiagomis. Jos – plazdančios, turinčios šiokį tokį blizgesį ir patogios.

Ryškios spalvos

Šį sezoną madoje vyraus ryškių ir pastelinių spalvų žaismas. Pastelinę aprangą siūloma pagyvinti ryškiu makiažu, manikiūru ar aksesuarais. Svarbu išlaisvinti save iš pilko pavasario ir leisti pasinerti į ryškių bei nekasdienių spalvų liūną. Spalvų gama, lyginant su ankstesniuoju sezonu, žymiai ryškesnė ir pavasariškai saulėta. Pagal „Pantone“ spalvų prognozę, pagrindine sezono spalva taps mėlyna, tiksliau – ryškiai mėlynas atspalvis ir rami žydra. Taip pat bus madingi violetiniai atspalviai (nuo švelnios levandų iki orchidėjos atspalvių), oranžinė spalva, geltonų frezijų atspalvis, raudonos paprikos atspalvis, švelnūs pilkos ir žalios atspalviai (kanadietiškos eglės spalva).



Menas iš arčiau

Meno įkvėpti drabužiai užtvindė pavasario-vasaros madų podiumus. Ant drabužių perkeliami ne tik fotopeizažai, garsių paveikslų detalės, bet ir modernūs abstraktūs raštai, atsainius potėpius ant drobės primenantys motyvai bei Pop Art gaminiai. Be to, į madą sugrįžta taškeliai, rombeliai, kvadratėliai ir trikampėliai – visi margumynai leidžia sukurti įvairias optines iliuzijas ir į drabužį žiūrėti tarsi į meno kūrinį.



Bohema

Ilgos detalės, ilgi siluetai, tarytum netyčia kūną apnuoginančios iškirptės ir spalvų mišinys – šios vasaros pagrindinis akcentas. Kurį laiką tik vasaros festivaliuose vyravęs stilius keliasi į gatves. Margas su margu – toks bohemiškio stiliaus derinimo principas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)