Gydytojas Michaelas Krychmanas, vienas geriausių seksologų, besispecializuojančių moterų seksualinės sveikatos klausimais, pateikė klausimų, kurių savo gydytojo turi paklausti kiekviena moteris.

Ar menopauzė – seksualinio gyvenimo pabaiga?

Nors dauguma moterų akistatoje su menopauze ir patiria seksualinio gyvenimo pokyčių, kitos moterys tuo laikotarpiu naujo atranda sekso džiaugsmą ir naujų aistros prieskonių.

Ar išsausėjusi makštis menopauzės metu yra normalus reiškinys ir ar įmanoma šią problemą išspręsti?

Sausumas ir sumažėjęs vaginos elastingumas nėra vien menopauzės problema, tačiau būtent šiuo laikotarpiu ji tampa aktualesnė. Reguliarus makšties drėkinimas padeda atkurti audinių elastingumą ir atsikratyti nemalonaus sausumo. Be to, labai svarbu lytiniu santykiu metu naudoti lubrikantą.

Dažnai menopauzės metu suplonėja ir pajautrėja makšties sienelės, todėl reikėtų vengti bet ko, kas galėtų sudirginti jautrius audinius.

Kaip menopauzės metu išlaikyti gyvenimo harmoniją ir rasti noro seksui, kai taip trūksta energijos?

Miego ciklų pokyčiai – gana dažnas nemalonus pokytis menopauzės metu. Nemiga šiuo laikotarpiu – natūralus reiškinys. Be to, miego trūkumas ar priešingai, jo perteklius, menopauzės simptomus gali dar paaštrinti. Laikykitės žemiau išvardytų patarimų, kaip sumažinti stresą, palengvinti simptomus ir tikrai atrasite noro seksui.

Miegamajame neužsiimkite jokiais darbais – jis skirtas tik miegui ir seksui.

Likus mažiausiai dviem valandoms iki miego, išjunkite kompiuterį.

Prieš miegą atsipalaiduokite, paskaitykite knygą ar paklausykite ramios muzikos.

Vakare venkite fizinės veiklos.

Miegamąjį paverskite ramybės oaze – tokį pojūtį sukurti padės raminančios spalvos, muzika, aromaterapija.

Kaip susigrąžinti lytinį potraukį?

Yra daug būdų, kaip pakurstyti aistrą ir nepakenkti savo seksualinei sveikatai. Su partneriu leiskitės į naujų malonių potyrių paieškas, atraskite naujų erogeninių zonų. Leiskite partneriui liesti jūsų kūną ir neapsiriboti vien lyties organų ar krūtų glamonėmis. Kai kurias moteris „užveda“ erotiniai filmai... Patariame skaityti erotinę literatūrą, kuri gali atverti naujus malonumo horizontus. Be to, susigrąžinti apetitą seksui padėtų ir speciali dieta – užtektų riboti kofeino kiekį, jei įmanoma, atsisakyti antidepresantų, pradėti vartoti vitaminus ir kas dieną saldžiai nusidėti pasimėgavus gabalėliu juodojo šokolado.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)