Spalį kai kuriose Lietuvos vietose jau buvo pasirodęs pirmasis sniegas, tačiau lapkritis prasideda nebūdingai šiltais orais. Ir nors artėjančios žiemos požymių dar mažai, pagal KET numatytus reikalavimus, vairuotojai turi 10 dienų, per kurias reikia pasikeisti vasarines padangas į žiemines ar universalias. Nuo lapkričio 10 d. šalies keliuose draudžiama važiuoti su vasarinėmis padangomis.

Tiems, kas dar neskuba keisti padangų ir galvoja, kad žieminės padangos tokiu oru greičiau dyla, LRT radijo laidoje "Rytos garsai" dalyvavęs Susisiekimo ministerijos atstovas Vidmantas Pumputis sakė, kad padangos labiau dyla, kai kelio dangos temperatūra aukštesnė nei 15 °C.

„Kai temperatūra žemesnė, nėra jokios skirtumo, ar -10 °C, ar 10 °C. [...] O daugiametė praktika rodo, kad būtent lapkričio pradžioje prasideda šalnos, orai tampa permainingi“, – pabrėžė jis.

Vairuotojai turėtų atkreipti dėmesį, kad lengvųjų automobilių žieminių padangų protektoriaus gylis turi būti ne mažesnis kaip 3 mm. Naudojant dygliuotas padangas, ant automobilio būtina prisiklijuoti skiriamąjį ženklą, informuojantį apie tai.

Nuo lapkričio 1 d. iki balandžio 1 d. keičiasi ir leistinas greitis keliuose. Lengviesiems automobiliams automagistralėse leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 110 km/val. greičiu, greitkeliuose – ne didesniu kaip 100 km/val. greičiu. Tokie greičio apribojimai šalies automagistralėse ir greitkeliuose bus iki 2014 m. kovo 31 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)