„Mano pusryčiai - pagal šalies, kurioje gyvenu, tradicijas - vienas krosanas ir puodelis makijato kavos“, – DELFI atskleidė V. Židonytė, patikinusi, jog jos pusryčiai dažniausiai valgomi „prabėgomis“. Žinoma gražuolė įsisukusi į darbus, todėl mėgautis pirmaisiais dienos valgiais ne visuomet užtenka laiko. Be to, Vaida nemėgsta ryte valgyti gausiai ir sočiai.

Paklausta, ko negalėtų valgyti pusryčių metu, V. Židonytė paaiškino niekada ryte nesirenkanti pietų ar vakarienės valgių. Pusryčiai jai siejasi su ypač lengvu maistu.

„Nesinori apsikrauti, apsisunkinti. Žinau, kad yra manančių, jog pusryčiai turėtų būti sotūs, nes reikia pasikrauti energijos visai dienai. Mano manymu, sotūs pusryčiai - savęs apsunkinimas. Galbūt aš kitokia nei daugelis lietuvių, kitokio mąstymo...“ - kalbėjo ji.

Pasiteiravus, ar žinoma gražuolė ruošia pusryčius šeimai, ši patikino, kad kaip ir kiekviena moteris, taip ir ji pasirūpina, kad pusryčiais visi namiškiai liktų patenkinti, tačiau ir vėl pabrėžė, kad užkandžiaujama minimaliai.

„Mūsų šeima nėra iš tų didžiųjų pusryčiautojų, tačiau per pietus ir vakarienę valgome gausiau. Mano ir vyro nuomonė dėl rytinio maisto sutampa. Mes abu - už lengvumą. Prancūzų ir italų virtuvė labai skiriasi nuo lietuviškosios. Lietuvių valgiai daug sunkesni. Gyvendama Monake įėjau į jų ritmą. Niekada nebuvau sunkaus maisto mėgėja, bet taip sunkiai, kaip Lietuvoje, Monake nevalgau. Lietuviškas maistas yra kur kas sunkesnis ir nuo jų mano organizmas jau atprato. Sugrįžusi į gimtinę stengiuosi nepamiršti savo naujųjų įpročių. Žmonės Monake daug dėmesio skiria maistui“, – DELFI pasakojo V. Židonytė.

Pokalbio metu Vaida prasitarė daug girdėjusi apie žaliavalgystę, išklausiusi įvairių nuomonių apie įvairių augalų, vaisių ir daržovių kokteilius pusryčiams, tačiau patikino pati tokių valgių nesirenkanti ir mano, jog tai - mados reikalas, o valgių madų, kaip pati sakė, ji nesivaiko.

„Valgau viską, kad man patinka. Niekada savęs nevaržau dietomis. Svarbu neprarasti proto. Nesu nusistačiusi prieš vegetarus ir maisto derinimą, tačiau aš laikausi savų tradicijų“, – DELFI pasakojo žinoma gražuolė.

Paklausta, kuo maitina metų sulaukusią pirmagimę Mariją, V. Židonytė prasitarė iš pediatro gavusi jai specialų valgiaraštį. Monake, kaip tikino pašnekovė, žmonės laikosi specialistų patarimų, jais pasitiki ir vadovaujasi. Specialistas Marijai sudarė mitybos planą. Jame nurodytas ir laikas, kada mažylei valgyti, ir produktai, ką valgyti bei nurodyti maisto kiekiai. V. Židonytės pirmagimė aštuntą valandą ryto išgeria stiklą pieno, vidurdienį jau skanauja pietus - dažniausiai virtus valgius, ant daržovių virtas morkas, kalafiorus, kalakutieną. Valgiaraštyje keptam maistui vietos specialistas neatrado. Tiesa, pašnekovė sakė esanti įsitikinusi, kad kiekvieno žmogaus mityba priklauso nuo mentaliteto.

„Krūtimi Mariją maitinau aštuonis mėnesius, tačiau jau nuo ketvirto mėnesio ėmiau pratinti prie daržovių. Norėjau, kad ji pajustų ne vien mamos pienelio skonį. Marijai jau metukai, todėl ji valgo viską, ką gali valgyti žmogus, net kiaušinius. Egzotinių vaisių vengiame, dar anksti. Esu ne iš tų mamų, kurios parduotuvėje perka konservuotą vaikišką maistą, ruoštą kalakutieną ar vištieną. Jeigu randi laiko gimdyti vaikus, rask laiko ir jais pasirūpinti. Nors greitai paruošiamas vaikiškas maistas - patogu, gali sau įsimesti į krepšį ir bet kada prireikus pamaitinti vaiką, bet manau, kad kiekviena mama gali atsikelti šiek tiek anksčiau ir vaikui išvirti natūralaus maisto, mėsytės ar daržovių bei paruošti visai dienai. Esu prieš šildytą maistą. Nauja diena - naujas patiekalas“, – nuomonę apie vaikų mitybą išsakė V. Židonytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)