Vakar su bičiuliais pirmąjį pusfinalį stebėjęs M. Tyla sako, kad po to, kai iš konkurso teko pasitraukti Latvijai ir Estijai, jam pasidarė kiek neramu: „Viltis - durnių motina, galbūt trečią paliks. Mane nustebino kai kurių šalių nepapuolimas į finalą. Man vakar latvis atrodė stipriau negu estė Tanja. Yra kaip yra. Tai yra žaidimas“.

Kol kas M. Tyla stebėdavo tik V. Matačiūnaitės pasirodymų įrašus, todėl šansų vertinti dar nenori, tačiau lietuvės pasirodymu yra patenkintas.

„Mes atrodome neblogai – tiek sceninis įvaizdis, tiek Vilijos tvirtumas ant scenos turi savų pliusų. Klausimas, ar mes patiksime kitiems, yra pagrindinis dalykas. Kaimynų nebeturime, tai galime tikėtis balsų iš danų, norvegų ir kitų šalių, kur yra daug lietuvių“, – naujienų portalui DELFI kalbėjo prodiuseris.

Anot pašnekovo, papuolimas į finalą prisidėtų prie tolimesnės sėkmės „Eurovizijoje“. Jis sako, kad pastovumas šiame konkurse yra labai svarbu. „Aš labai noriu, kad mes būtume finale penktus metus. Latvių penkis metus nėra finale“, – lygina delegacijos narys.

„Vieniems nepatiks kostiumai, kitiems daina, tretiems, tas, kas buvo šalia. Kiek važiuoju pats į „Euroviziją“, neatsimenu, kad visi būtų patenkinti. Taip nebūdavo“, – tęsia M. Tyla.

Jis prisimena, kad į Lietuvą grįžusių „Inculto“ niekas neatvažiavo pasitikti. Anot jo, tai parodo, „kad žmonės gyvena ta minute. Jiems svarbu, kad būtų koks nors rezultatas. Euforija, papuolus į finalą ar užėmus šeštą vietą jame, būtų ne mažesnė.

M. Tyla sako, kad vien gerų norų siekiant vietos finale nepakanka, tačiau tiki Vilijos sėkme. „Aš nemanau, kad mes blogai atrodome. Tiek pagrindinis renginio režisierius, tiek visi kiti atsiliepia pakankamai neblogai – ir apie kostiumus, ir apie bendrą vaizdą. Daina – skonio reikalas. Man irgi patinka ne visi atlikėjai, su kuriais reikia dirbti. Mano skonis kitoks, bet atskiriu darbą nuo profesionalumo“, – kalba pašnekovas.

Prodiuserį neramina, kad į konkursą išvažiavę atlikėjai jautriai reaguoja į Lietuvoje pasilikusią kritiką ir komentarus. Jis juokauja, kad kitais metais iš atlikėjų reikės atimti išmaniuosius telefonus bei uždaryti prieigą prie kompiuterių.

„Jie visi reaguoja į žmonių komentarus, į žinomų žmonių replikas. Nuomonių bus visada ir įvairių. Lietuvoje viskas atrodo kitaip nei būnant „Eurovizijoje“. Visiems reikia bendro palaikymo, – kalbėjo M. Tyla. – Apie rezultatą pakalbėsime, tada, kai jis bus. Pagal viską jis turėtų būti.“