„Vakar vėlai vakare tvirtinome apylinkių protokolus ir suradome dar dviejose apylinkėse loginių klaidų - ne skaičiavimuose, bet biuletenių išdavime. Pavyzdžiui, išduota žmogui 100 biuletenių, grąžinta 101, neloginė klaida. Klaidos įsivėlė dėl žmogiškojo faktoriaus, bet apmaudžiausia, tą vakar sakiau ir Vyriausiajai rinkimų komisijai, kad sistema sukurta taip, kad klaidą galima daryti, bet norint ją ištaisyti apsižiūrėjus, reikia uždaryti duomenis ir iš naujo viską suvesti“, - BNS antradienį sakė Vilkaviškio apygardos komisijos pirmininkas Algimantas Simanynas.

VRK, pirmadienį skelbusi, kad duomenis patvirtino visos 1996 apylinkės, antradienį jau nurodo, kad vienos apylinkės duomenų dar trūksta.

A.Simanynas sako nesuprantantis, kaip nepatvirtinus dviejų apylinkių protokolų VRK galėjo skelbti visų apygardų duomenis.

„Šito paklauskite VRK, kodėl taip sistema leidžia“, - pareiškė jis.

VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė tvirtina, kad rinkimų rezultatai Vilkaviškyje nesikeičia, o protokole tikslinamas nepanaudotų biuletenių skaičius.

„Tai jokios įtakos rinkimų rezultatams neturėjo, čia yra protokolo papildymas nurodant, kiek yra nepanaudotų biuletenių grąžintų iš komisijos nario ir tai niekaip su rezultatais nesusiję“, – BNS sakė L.Matjošaitytė.

Pasak komisijos pirmininko pavaduotojos, galutiniai rezultatai pagal įstatymą bus tvirtinami praėjus septynioms dienoms po rinkimų, sekmadienį.

Vilkaviškio vienmandatėje apygardoje į antrąjį rinkimų turą išėjo premjeras, socialdemokratų pirmininkas Algirdas Butkevičius ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Kęstutis Smirnovas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (239)