„Sunku pasakyti, kas tai lemia. Gal todėl, kad yra labai karšta ir žmonėms tiesiog stinga energijos šmirinėti po mugę, dairytis, ką galima nusipirkti. Jie, matyt, mieliau laiką leidžia paplūdimiuose. Tikimės, kad bent vakare sulauksime daugiau pirkėjų“, - vylėsi rūkytais mėsos gaminiais prekiauti į Jūros šventę iš Kybartų atvykę žmonės.

Rankų darbo mezginiais prekiaujanti mergina taip pat konstatavo, jog pirkėjų šiemet gerokai mažiau nei pernai ar ankstesniais metais. „Manau, kad į Jūros šventę atvyko mažiau žmonių, todėl ir pirkėjų nėra tiek daug. O žmonių, mano manymu, atvyksta vis mažiau, nes prastėja pati Jūros šventė. Tai, žinoma, atsiliepia ir mugėje dirbantiems prekybininkams, jų pajamoms“, - svarstė pašnekovė.

Teigiama, kad prekeiviai į Jūros šventės mugę veržiasi prekiauti todėl, kad per tris dienas joje galima uždirbti tiek, kiek įprastai per pusę metų.

Tačiau bent jau šeštadienio popietę prekeiviai nebuvo taip džiugiai nusiteikę, gausiu uždarbiu pasigirti negalėjo.

„Keista šiemet ir tai, kad labiau perka užsieniečiai – rusai, vokiečiai. Lietuvių yra vos vienas kitas, nors Jūros šventė esą yra skirta lietuviams“, - naują tendenciją įvardijo Jūros šventės prekeivė.

Visi Jūros šventėje dirbantys prekybininkai žinojo, kad nuo kitų metų Lietuvoje įvedamas euras, todėl jau lanksčiai ėmė taikytis prie naujos valiutos.

„Žinoma, daugelis dar atsiskaitinėja litais. Tačiau buvo ir tokių pirkėjų, kurie norėjo mokėti eurais. Tuomet pasiimi skaičiuotuvą, pagal oficialių valiutų kursą kainą litais konvertuoji į eurus ir parduodi gaminį“, - problemų neįžvelgė prekeiviai.

Jūros šventėje tradiciškai prekiaujama įvairių amatininkų rankų darbo kūriniais, tekstilės, lino gaminiais, maisto, konditerijos produktais, tačiau netrūksta ir masinės gamybos produkcijos, nors tokių prekeivių Jūros šventės organizatoriais vis skelbiasi į mugę neįleisiantys.

Klaipėdiečiai nesistebi, jog penktadienį ir šeštadienį Jūros šventės mugėje prekyba nėra tokia intensyvi. Uostamiesčio gyventojai žino, jog geriausia į Jūros šventės mugę eiti sekmadienį, nes norėdami išparduoti visus atsivežtus gaminius ir produktus, prekeiviai taiko itin dideles nuolaidas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)