Danų atlikėja „Eurovizijos“ nugalėtojos karūną perėmė iš praėjusių metų laimėtojos Loreen, gavusi 281 žiūrovų ir vertinimo komisijos tašką.

Ritmiškai popdainai „Only Teardrops“ dar prieš tiesioginę konkurso transliaciją pergalę prognozavo lažybininkai.

„Danijos numylėtinė buvo didelė favoritė ir ji pateisino visus lūkesčius“, - savo interneto svetainėje parašė visuomeninis transliuotojas DR.

Malmę su Kopenhaga jungia 8 km ilgio Eresūno tiltas, tad nemažai danų atvyko palaikyti savo dalyvės.

DR pranešė, kad Malmės arenoje prasidėjo „danų ekstazė“, kai paaiškėjo konkurso rezultatai.

Bulvarinis laikraštis „Ekstrabladet“ buvo ne ką mažiau entuziastingas. „Europa garbina Emmelie“, - parašė jis savo interneto svetainėje ir pavadino jos pergalę „absoliučiu triumfu“.

Laikraštis „Politiken“ pridūrė, kad „Only Teardrops“ yra „geriausia daina Europoje“.

Danijos radijo DR vadovė Maria Roerbye Roenn, kurios įstaigai teks surengti kitų metų konkursą, pergalę pavadino „fantastiška“.

„Dabar mūsų laukia didelis uždavinys, kai organizuojame kitų metų (konkursą). Atviros visos galimybės. Pirmasis žingsnis bus surasti (konkurso) miestą ir išsiaiškinti, kokios yra mūsų ambicijos“, - sakė ji.

Kelios valstybės, tarp jų – Portugalija ir Lenkija, atsisakė dalyvauti šiemetiniame konkurse dėl apkarpytų Europos nacionalinių transliuotojų biudžetų.

Danija Euroviziją laimi jau trečią kartą. Praėjusį kartą pergalę danai šventė 2000 metais, kai su daina „Fly on the Wings of Love“ laimėjo „Olsen Brothers“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)