Tą dieną buvome visos trys pas močiutę svečiuose. Mažajai buvo vos vieneri metukai, o didžiajai - nepilni trys. Mažoji jau mokėjo vaikščioti ir domėjosi močiutės sudėliotais daiktais kambaryje. As buvau vonioje, kažką skalbiau, kai išgirdau vyresnėlės susirūpinusį šaukimą.

Ji kvietė mane, kad greičiau ateičiau. Net neužsukusi bėgančio iš čiaupo vandens atbėgau į kambarį. Pasirodo, mano mažoji rado močiutės rankinuke tablečių, ir sugebėjo jas susidėti į burnytę. Jai buvo tik metukai.

Vyresnioji sesutė, tai pamačiusi, liepė jai spjauti ir pakvietė mane. Puoliau krapštyti tablečių likučius iš burnytės, ploviau liežuvį tekančiu vandeniu... tikriausiai dar nebuvo spėjusi praryti, tik pradėjusi kramtyti...

Jei ne vyresnioji sesutė, neaišku, kaip būtų pasibaigę. Ačiū tau, dukryte, kad buvai supratinga. Džiaugiuosi, kad jos augo dviese, o dabar, būdamos studentės, turi viena kitą.

Herojiškų istorijų žinote ir jūs? Siųskite jas mums. Geriausias istorijas DELFI publikuos viešai. Jų herojams atiteks vertingi prizai, jie bus apdovanoti Lietuvos Respublikos Prezidentūroje ir pagerbti Prezidentės Dalios Grybauskaitės.

Sąlygos ir trukmė

1. Esė konkursas vyksta nuo lapkričio 18 d. iki gruodžio 9 d.
2. Esė skaičius nėra ribojamas. Tas pats skaitytojas gali atsiųsti kelias esė.
3. Skaitytojai savo esė gali papildyti fotografijomis ar vaizdo medžiaga.
4. Esė kviečiame siųsti el.paštu: pilieciai@delfi.lt, laiške nurodant dalyką „Konkursui Herojai tarp mūsų“. Taip pat reikia nurodyti savo kontaktus (vardą, pavardę, el. paštą, telefoną. Jei norima, kad nebūtų skelbiama pavardė arba skelbiamas tik slapyvardis – reikia nurodyti jį. Šių duomenų mums reikia tam, kad galėtume susisiekti laimėjimo atveju).
5. Dalyvaudamas konkurse skaitytojas sutinka su konkurso tvarka ir sąlygomis.
6. Autorius, pateikiantis nuotrauką ar vaizdo medžiagą konkursui, suteikia DELFI teisę laisvai disponuoti medžiaga savo nuožiūra. Nuotrauka ar video tampa portalo nuosavybe.

Laukiame Jūsų istorijų!