„Tai svarbus žingsnis siekiant užtikrinti ir apginti vaikų teises. Svarbiausia, kad būtų apginti vaikų interesai ir įvaikinimo bei globos procesai truktų kuo trumpiau,“ – teigia ministrė A. Pabedinskienė.

„Teismai deda ir dės visas pastangas, kad bylos, kuriose sprendžiami globos ar įvaikinimo klausimai būtų sprendžiamos kiek įmanoma operatyviau. Deja, ne viskas priklauso nuo teismų. Pasirašę šį susitarimą, būsime įsipareigoję visi: tiek teismai, tiek ir vaikų teisių apsaugos tarnybų specialistai,“ – pažymėjo Teisėjų tarybos pirmininkas Egidijus Laužikas.

Pasak pirmininko, daug problemų kyla su pačiais proceso dalyviais: paprastai tėvai, kurių teisių apribojimo klausimas sprendžiamas, nėra aktyvūs, vengia dalyvauti teismo procese ir nepasirūpina atstovu, kuris juos atstovautų teisme, kyla problemų dėl teismo dokumentų įteikimo.

„Sritys, kuriose galime pasistūmėti į priekį – vaikų interesus atstovaujančių specialistų kvalifikacijos kėlimas, efektyvesnis teismo dokumentų įteikimo procesas, glaudesnis teismų ir socialinės srities atstovų bendradarbiavimas teismo procese, gerosios praktikos reguliarus pasidalijimas,“ – teigia E. Laužikas.

Susitarimas įsigalioja nuo šiandien. Artimiausiu metu bus šaukiamas teismų ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovų susitikimas, teismų praktikai ir esamoms problemoms aptarti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)