Banknotai iš Vokietijos trimis reisais Lietuvą pasiekė oro transportu. Dvi siuntos nugabentos į Lietuvos banko saugyklas Vilniuje, viena –į Kauną.

Nors eurų gabenimo operacijos buvo apgaubtos paslapties šydu ir žiniasklaida galėjo tik spėlioti, kur galės užfiksuoti policijos ir "Aro" lydimus vilkikus su būsima Lietuvos valiuta, po trečiosios operacijos Lietuvos bankas pasidalijo unikaliais kadrais ir vaizdo medžiaga, kaip vyko ši slapta pinigų gabenimo operacija.

Tai istoriškai didžiausia grynųjų pinigų siunta, kuri buvo atgabenta į Lietuvą.

„Eurų banknotai iš Lietuvos banko saugyklų Vilniuje ir Kaune jau pradėti skirstyti komerciniams bankams, iš jų jie tęs kelionę į prekybos bei paslaugų įmones ir galiausiai – kitų metų pradžioje pasieks šalies gyventojų pinigines. Vertiname itin sėkmingą bendradarbiavimą su operacijoje dalyvavusiais partneriais“, – sakė Vitas Vasiliauskas, Lietuvos banko valdybos pirmininkas.

Euro įvedimui reikalingus 132 mln. vienetų eurų banknotų Lietuvos bankas pasiskolino iš Vokietijos Bundesbanko. Centrinis bankas skelbė, kad į Lietuvą jie bus pristatyti spalio-lapkričio mėnesiais. Lietuva eurą įsives 2015 metų sausio 1-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (247)