Šį sekmadienį 9 val. LNK laidoje „Startas“ jis įteiks apdovanojimus toms įmonėms, kurias kompetetinga investuotojų komisija pripažins veržliausiomis.

Daugiau kaip tris mėnesius 10 jaunų įmonių varžėsi ne tik dėl garbingo titulo, bet ir dėl 400 000 eurų investicijos, kurią nutarė skirti „Verslo angelai I“ partneris Algimantas Variakojis. Visi dalyviai į kovą įsijungdavo pristatydami savo produktą kompetetingai komisijai: A. Variakojui, biotechnologijų įmonės UAB „Biotechpharma“ vadovui Vladui Algirdui Bumeliui bei „Šiaurės miestelio technologijų parko“ vadovui Gediminui Pauliukevičiui. Išgirdę komisijos patarimus ir kritiką, startuoliai varžėsi dėl to, kuris iki projekto pabaigos padarys didžiausią progresą.

Viso projekto metu komisija išskyrė aiškų savo favoritą – cheminei analizei skirtus sensorius gaminančią „Ato ID“. Vis dėlto įteikiant apdovanojimus šis startuolis liko antroje vietoje – tiesa, įmonę įkūrusių vaikinų tai nenustebino.

„Turėjome tokią nuojautą. Į mus investuotų tik labai išprotėjęs žmogus“, – šyptelėjo įmonės įkūrėjas Evaldas Pabrėža.

Tuo tarpu projekto nugalėtojai, anot komisijos, laimėjo dėl itin detalaus ir tikslaus verslo plano.

„Tiesą sakant, šis verslo planas baigtas rašyti prieš pat paskutinį susitikimą su mentoriais“, – šyptelėjo nugalėjotai.

Kuriam startuoliui pavyko laimėti šimtatūkstantinę investiciją, ir kaip dalyvius įvertino komisija, sužinosite jau šį sekmadienį, birželio 27 d., per LNK. Projektas rengtas ir įgyvendintas kartu su Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA), skatinančia mokslo ir verslo partnerystę, projekto globėjas – Lietuvos Respublikos ūkio ministerija.