Sena technologija – naujas pritaikymas

Prieš bemaž 40 metų Amerikoje imta naudoti skystos gumos sprendimą. Šia medžiaga buvo dengiami pervežimui jautrūs kroviniai, o vėliau ir įrankių vietos, kurias liečia žmogaus ranka. Ko gero, dažnas meistras naudoja įrankius su gumine rankena.

Prieš dešimtmetį vienas garsiausių pasaulyje automobilių tobulinimo meistrų Chipas Foosas vieną savo automobilių tobulinimo projektų sugalvojo padengti „Plasti Dip“ danga. Taip senas išradimas pritaikytas naujai paskirčiai. Dabar visame pasaulyje automobilio spalvos keitimas purškiama „Plasti Dip“ danga yra ne tik stiliaus, bet ir praktiškumo sprendimas.

Paprasta pakeisti automobilio spalvą

Iki šiol retas lietuvis svarstė galimybę keisti automobilio spalvą, net jeigu ji ir netenkina. Vis dėlto dažyti automobilį įprastiniu būdu užtrunka, kainuoja nemažus pinigus, o ir automobilį reikia „išrengti“ ir vėl surinkti atgal. „Plasti Dip“ dažais pakeisti automobilio spalvą užtrunką vos 3-4 valandas ir svarbiausia – nereikia jo ardyti. Teigiama, kad tokia automobilio išvaizdos keitimo paslauga kainuoja nuo 500 eurų.

Kaip pasakojo „Automano dirbtuvių“ vadovas,Tomas Dieninis, patraukliausia „Plasti Dip“ ypatybė – galimybė keisti automobilio eksterjerą, nedarant jokios žalos originaliems dažams. Mašiną galima plauti naudojant aukšto slėgio vandens siurblius. Vienas to įrodymų – šis vaizdo įrašas, kuriame parodoma, kaip pačios jautriausios aplinkos poveikiui matinės baltos spalvos automobilis ištepliojamas purvu, ir vėliau nuplaunamas. Nelieka jokių purvo žymių.

Mes gauname klausimus su abejonėmis dėl Plasti Dip dažų patvarumo. Užtikriname, kad tai tik gandai. Štai testas, kurio metu baltos spalvos Plasti Dip dažais nudažytas automobilis yra brutaliai išpurvinamas, o vėliau nuplaunamas su aukšta srove. Kaip matome, jokių pažeidimų neliko. Todėl, kad Plasti Dip dažai padengia automobilį tvirtu gumos sluoksniu. Tuo pačiu jį apsaugodamas nuo išorės poveikio. Nudažytam su Plasti Dip dažais automobiliui bus taikoma 2 metų garantija.
Posted by Greitas Plasti Dip dažymas on Thursday, February 26, 2015

Didelis spalvų pasirinkimas

„Plasti Dip“ dažai yra pagaminti gumos pagrindu. Tačiau nereikia apsigauti, jog jie gali būti tik padangos spalvos – juodi matiniai. „Automano dirbtuvių“ meistras Danas Vidockis pasakojo, kad „Plasti Dip“ gali būti pusantro šimto bazinių spalvų. Taip pat dėl papildomų priedų danga gali įgauti metaliko, perlo ir kitus atspalvius. Taip pat ne būtinai ji turi būti matinė. Specialaus lako pagalba automobiliui galima suteikti blizgesį. Danas teigė, kad galima paruošti bet kokią kliento pageidaujamą spalvą, tad šiuo atžvilgiu mus riboja tik mūsų pačių fantazija.

Koks yra kelias atgal norint susigrąžinti buvusią automobilio spalvą? Teigiama, kad norint pašalinti „Plasti Dip“ dažų sluoksni jį galima tiesiog nulupti, po to nelieka klijų ar kitų pėdsakų.

Spalvą keičia ir itin brangiems automobiliams

Nors internete galima rasti daug medžiagos, kaip pačiam nesudėtingai galima dažyti „Plasti Dip“ dažais, tačiau geriau tai patikėti įgudusiems meistrams. Specialiai iš Didžiosios Britanijos į Lietuvą atvykęs „Automano dirbtuvių“ meistras D. Vidockis pasakojo, kad nekokybiškas dažymas gali jau po metų automobilį paversti neatpažįstamu. Tuo tarpu jis pats jau keletą metų Jungtinėje Karalystėje profesionaliai dažo automobilius „Plasti Dip“ danga. Kaip ir kiekviename dažymo darbe, reikia išmanyti daug niuansų ir subtilybių. Tik po kelių metų darbo meistrui patikima keisti spalvą naujausiems „Audi“, „Jaguar“ ir kitų markių automobiliams. Paklaustas, koks brangiausias automobilis, kurį teko dažyti Danas nedvejodamas atkirto, kad tai – superautomobilis „Audi R8“, ir šypsodamasis pridūrė, kad tai toks pat, kokį turi ir „Selas“.

Nors dauguma „Plasti Dip“ žino kaip automobilio spalvos keitimo būdą, tačiau jis tinka ir kitų automobilio dalių spalvos keitimui. Jais galima keisti tiek interjero, tiek eksterjero dalių spalvą, taip pat atnaujinti ratlankius. Keičiant pastarųjų spalvą net nereikia nuimti nuo automobilio. Tai užtrunka apie porą valandų ir kainuoja nuo 40 eurų.

Jau greitai šiais dažais savo automobilius planuoja padengti ir didžiausia Lietuvoje ralio komanda „N40“.