Plungėje, Jucio gatvėje 12, modernizuojamo daugiabučio gyventojai patyrė nemenkų nepatogumų, kai lietingą naktį į kambarius ėmė skverbtis vanduo. Apie tai sužinojusi aplinkos viceministrė Daiva Matonienė susidariusią situaciją operatyviai įvertinti pavedė Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai (VTPSI).

Ir dar tą pačią dieną viceministrė, jau turėdama surinktą informaciją, DELFI paaiškino, kodėl įvyko šis nemalonus incidentas.

„VTPSI daviau nurodymą operatyviai ištirti įvykio aplinkybes ir imtis priemonių, kad klaidos būtų ištaisytos. Įvykio vietoje buvę specialistai mane informavo, kad vanduo per stogą sunkėsi, kadangi nebuvo pakeistos įlajos. Šis defektas labai greitai buvo ištaisytas. Dabar jos jau pakeistos. Todėl beliko išsiaiškinti, dėl kokių priežasčių buvo padaryta ši klaida”, - sakė viceministrė.

Visgi D. Matonienė teigė, kad renovacija yra sudėtingas procesas, todėl visai nekeista, jog kyla ir tam tikrų rizikų: „Nereikia bijoti klaidų, svarbiausia, kad jos būtų operatyviai ištaisytos ir daugiau nebe pasikartotų.”

VTPSI Telšių skyriaus vedėja Elena Bytautienė taip pat teigė, kad nelaimingas atsitikimas įvyko, nes vanduo, negalintis nutekėti per susidariusių įlajų kamščius, skverbėsi pro paliktus neužsandarintus įlajų kraštus po naujos termoizoliacijos sluoksniais. Vanduo, patekęs po termoizoliacija, skverbėsi pro smeigiavimui padarytas angas į seną termoizoliacijos sluoksnį ir pastato konstrukcijas. Anot jos, šio įvykio būtų išvengta, jeigu būtų laiku įvertintos nepakankamo pralaidumo senos įlajos.

Rangos darbų pirkimo konkursą laimėjusios AB „Panevėžio statybos tresto” generalinis direktorius Dalius Gesevičius sakė, kad nors darbus vykdė subrangovas, tačiau jis vis tiek apgailestauja dėl incidento ir informavo, kad subrangovas suremontuos aplietus gyventojų butus.

„Lietus su vėju padarė savo. Aišku, darbuotojai turėjo pasirengti tokiam dalykui, bet visko numatyti neįmanoma”, - pripažino pašnekovas.