DELFI nusprendė patikrinti, kaip Marijampolėje ir Marijampolės apskrityje pakito neteisėta akcizinių rūkalų apyvarta bei miesto gyventojų požiūris į nelegalius tabako gaminius.

Marijampolės apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus viršininko Raimondo Antanavičiaus teigimu, neteisėtų akcizinių rūkalų kiekiai jau gerokai sumažėję. Nelegalių rūkalų statistika pastaruosius du metus buvo beveik identiška.

Galima daryti prielaidą, kad tokie pokyčiai įvyko dėl kai kurių pasikeitusių reikalavimų. Štai turgaviečių administracija šiuo metu taip pat yra įpareigota kovoti su kontrabandines cigaretes turgaus teritorijoje platinančiais piliečiais.

Vis dėlto, kalbant apie vietos gyventojų požiūrį į kontrabandą, pareigūnai pabrėžia nuomonių prieštaringumą. Nors jau atsiranda miestiečių, kurie noriai praneša apie nelegalią veiklą, daugelis kontrabandinių cigarečių platintojus linkę užstoti.

DELFI kalbinti marijampoliečiai pateikė itin įdomių įžvalgų. Bet kokiu atveju, svarbu pabrėžti, kad piliečių pagalba ir įsitraukimas į kovą su kontrabanda – ne mažiau svarbūs šiame sudėtingame procese.

Vertėtų nepamiršti, kad kilus įtarimui apie galimą kontrabandos gabenimą arba kontrabandinių gaminių platinimą, yra būtina pranešti policijai arba muitinės pasitikėjimo telefonu visą parą tel. 8 800 555 44.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)