Vienas tokių naujų daugiabučių namų kyla I Melnragėje, prie pat pagrindinio tako, vedančio jūros link.

Anksčiau tame sklype buvo pastatas, kuriame veikė kavinė, tačiau ji sudegė.

10 butų trijų aukštų namas pradėtas statyti pernai gruodį, o šiemet rudenį jau tikimasi jį pabaigti. „Pirkėjai pirkti pulti tikrai nepuola, tačiau susidomėjusių netrūksta. Kol kas nesame pasirašę nė vieno buto pardavimo sutarties, tačiau neabejoju, jog projektas bus sėkmingas“, – teigė daugiabučio namo statybų užsakovės bendrovės „Pajūrio investicinis fondas“ vadovas Danielis Čepys.

Jo teigimu, pirkėjai, į kuriuos orientuojamasi, yra gaunantys didesnes nei vidutines pajamas. „Taikome į tuos, kurie turi daugiau pinigų, todėl ir būstų kokybė turi būti nepriekaištinga. Tai reiškia, kad pastatyti šį namą kainuos du kartus brangiau nei įprastą tokio tipo pastatą. Įsivaizduoju, kad mūsų butus pirks tie žmonės, kurie nori turėti gyvenamąjį plotą prie jūros, tačiau nusipirkti butą Palangoje ar Neringoje jiems yra per brangu“, – samprotavo D. Čepys.

Anot jo, statomame name vieno kvadratinio metro ploto kaina yra 2 tūkst. eurų. Butų plotas – nuo 65 iki 100 kvadratinių metrų. Visi butai yra trijų kambarių, nes jie Klaipėdoje esą paklausiausi.

D. Čepys neslėpė, kad gal tik kokius tris butus įsigis klaipėdiečiai, o visus kitus nupirks kitų mietsų gyventojai, norintys turėti savo būstą prie jūros.

„Nors daugeliui tokia kaina ir gali atrodyti didelė, tačiau butai yra ne ekonominės klasės. Namas yra prie pat jūros, iš terasos basomis galima nueiti į paplūdimį. Už tokią kainą Palangoje ar Neringoje sudėtinga būtų rasti, ką nusipirkti. Arba tie būstai tikrai nebus prie pat jūros“, – teigė pašnekovas.

Jis norėtų, kad šis prieškopyje pastatytas namas taptų pirmuoju žingsniu Melnragės transformacijai į modernų kurortą.

„Manau, kad jau pats laikas susėsti su Klaipėdos valdžia ir pradėti kalbėti, jog Melnragei, Giruliams būtų skiriams atitinkams dėmėsys. Keista, jog turime gyvenvietes prie pat jūros, tačiau jos yra kone labiausiai apleistos ir pamirštos mieste. O juk Melnragė galėtų atgimti, tapti net konkurente Palangai. Mes ir pradėjome projektą Melnragėje, nes tikime, kad ji turi potencialo“, – nuomonę reiškė D. Čepys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)