Asmeninių finansų ir taupymo patarimų svetainės „Savingadvice.com“ autoriai susipažino su buvusiu vagimi ir domėjosi, ką jis mano apie butų ir namų saugumą. Straipsnio autorius Jeffrey Strain rašo negaišęs laiko ir vagies tiesiai paklausęs, kur geriausia vieta slėpti pinigus. Pašnekovas besišypsodamas atsakė: „Banke“. 

Nevarkite slėpdami – suras

Tada žurnalistas patikslino klausimą ir paklausė, kur geriausia slėpti pinigus namuose.„Nesvarbu, kokiu protingu save laikote ar kaip giliai paslėpsite savo brangenybes. Jei turėsiu pakankamai laiko, tai būtinai surasiu“, – pasakė jis ir pridūrė, kad kalbėti reikia ne apie vietą. Daug svarbiau suprasti vagies motyvaciją.

Visų pirma, vagis nori pasisavinti pinigus ir kitus brangius daiktus. Antra, jam labai svarbu kaip įmanoma greičiau palikti namus. 

Neverta padėti visų pinigų vietose, kurias vagis apžiūrės pirmiausiai – rūbų spintos, žurnalinių staliukų, darbo stalų stalčiuose, spintelėse, papuošalų ir kitokiose dėžutėse, piniginėse.

„Jei aš negalėsiu rasti pinigų ir kitų brangių daiktų vietose, kur paprastai juos randu, kuisiu namus tol, kol kažką atrasiu. Atsiminkite, kad svarbiausia surasti pinigus ir kitas vertybes, taigi nenurimsiu, kol jų nerasiu“, – pasakojo vagis.

Kaip pergudrauti vagį?

Galima padėti pinigų tam tikrose vietose, kad vagiui būtų paprasta juos surasti. Jei vagis galvos, kad tai – jo grobis, nurims ir apleis butą ar namą. Tai padės apsaugoti ne tik kitose slaptavietėse paslėptus pinigus ar daiktus, bet ir išvengti namų suniokojimo, kai įniršęs vagis ieškodamas grobio kuičia viską iš eilės. Jei jis patikės, kad turi viską, ką galima rasti tuose namuose, tai nurims ir paieškas baigs (nes jis nenori būti pagautas, jam reikia kuo greičiau palikti nusikaltimo vietą).

Čia straipsnio autoriui kilo klausimas, kiek pinigų reikia palikti vagiui, kad jis būtų patenkintas savo grobiu? „Tai priklauso nuo vietos, kurioje gyvenate. Jei tai yra prabangių namų kvartalas ir masalui paliksite tik šimtą dolerių, tai tikrai nepatikėsiu, kad tai – viskas, ką galiu rasti namuose. Ta pati pinigų suma prastesniame kvartale man bus pakankama, kad apsisukęs eičiau kitur". 

Kalbėdamas apie vietą, kur geriausia slėpti gėrybes, jis pasakė, kad lengvai vagiui prieinamoje ir matomoje vietoje reikia palikti voką, kuriame būtų surašyti tariamai ar tikrai banko seife saugomų brangenybių sąrašas. Jį aptikęs vagis tikrai nemėgins jų surasti namuose.

Rekomendacija: vaikų žaislų dėžė

Buvęs vagis parekomendavo brangius daiktus slėpti vaikų kambaryje esančiose žaislų dėžėse. Jis paaiškino, kad vaikai neturi pinigų, o tėvai nepasitiki vaikais ir pinigų jiems neduoda, taigi logiškai prieiname prie išvados, kad pinigai tikrai nebus paslėpti vaikų kambaryje. Be to, tai nėra labai paprastai ir greitai apieškoma vieta, nes joje dažniausiai yra daug daiktų, vyrauja betvarkė.

Vagis patarė, kad jei namuose yra seifas, tai jis turėtų būti profesionaliai pritvirtintas – taip vagis negalės jo išsinešti. Jis pridūrė, kad rečiau apieškomi šiukšlių dėžių dugnai, skalbimo miltelių dėžės, skardinės ar maisto indeliai, tačiau visa tai, pasak jo, turi būti laikoma atitinkamose vietose: „Jei miegamajame numesta skardinė sriubos, tai didelė tikimybė, jog skardinėje yra ne sriuba, o pinigai“, – sakė vagis.

Per gerai paslėpti pinigai

Vagis pasakojo, jog kartais pasitaiko ir kuriozų. Tarkime, vienas žmogus pinigus buvo paslėpęs elektroninių prietaisų ertmėse, skirtose baterijoms. Vagis apėjo ir apieškojo visus namus, pinigų nerado, taigi nusprendė susirinkti ir vėliau parduoti elektroninius prietaisus. Tik grįžęs namo, tikrindamas, ar buitinė elektronika veikia, jis aptiko paslėptus pinigus. 

Vagis tikina, kad apie tai, kur paslėpti pinigai turi žinoti bent vienas šeimos narys arba artimasis, kuriuo pasitikima. „Jei nutiktų nelaimė, kažkas turi žinoti, kur paslėpti pinigai. Gali būti, kad nežinodamas slaptos vietos niekas – net geriausias vagis – jų rasti nepadės. Visai galimas variantas, kad pinigai su visa slaptaviete per nežinojimą gali būti išmesti “, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)