Abu pėstieji žuvo tamsiuoju paros metu. Žuvusiųjų amžiaus vidurkis – 52-eji metai. Sužeisti 77 žmonės, tarp jų – 10 nepilnamečių. Daugiausia įvykiuose nukentėjo pėsčiųjų – 41 ir vairuotojų – 24.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 3 eismo įvykiuose (sužeisti 4 žmonės).

Per savaitę užfiksuoti 3 399 Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Policijos pareigūnams įkliuvo 290 neblaivių vairuotojų, iš kurių 104 neblaivūs dviračių vairuotojai ir 2 vadeliotojai. Nustatyti 2 pavojingo (chuliganiško) vairavimo atvejai, 221 atvejis, kai vairuotojai vairuodami naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis, 270 saugos diržų nenaudojimo atvejų, 296 pėsčiųjų padaryti Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Didelį greitį mėgusiam BMW vairuotojui nepasisekė

Lapkričio 12 d. šeštadienio popietę, apie 16 valandą, Kaune, Minties rate, BMW vairuotojas nesuvaldė automobilio, sulaužė gyvenamojo namo tvorą ir sustojo įlėkęs į kiemą. Apie žmonių aukas ir sužalojimus nepranešama.

Po avarijos BMW vairuotojas staiga dingo. Tiesa, prieš tai jis bandė susitarti su gyventojais, kad jie nekviestų policijos, tačiau šie, pajutę nuo jo sklindantį alkoholio kvapą, pasiūlymo nepriėmė. Šį raudoną BMW, dideliu greičiu skriejantį siauromis Žaliakalnio gatvėmis, gyventojai matė ne pirmą kartą.

Savaitė keliuose negailestinga pėstiesiems

Tą patį šeštadienį, apie 19.50 valandą, Molėtų r., Levaniškių kaime, automobilis „VW Touareg“, vairuojamas 43 metų vyriškio, pervažiavo ir mirtinai sužalojo kelio važiuojamojoje dalyje gulėjusį vyrą (gim. 1982 m.).

Lapkričio 14 d. 11.49 val. Panevėžyje, Vakarinėje g., automobilis „Ford S-Max“, kurį vairavo blaivi moteris (gim. 1980 m.), gyv. Panevėžyje, partrenkė į važiuojamąją kelio dalį ne pėsčiųjų perėjoje išėjusią pėsčiąją (gim. 1970 m.), gyv. Panevėžyje.

Policijos pareigūnai praneša, kad Respublikinėje Panevėžio ligoninėje pėsčiajai nustatytas 2,50 prom. girtumas, peties žastikaulio lūžis, gydoma Traumatologijos skyriuje.

Trečiadienio naktį, 0.15 val. Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Klaipėdos r., Dovilų sen., Kulių kaime, Dovilų g. į tvenkinį įvažiavo automobilis.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Informacija perduota Klaipėdos GMP.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus budintis pareigūnas DELFI patikslino, kad gelbėtojai nuskendusį automobilį rado maždaug 20 metrų nuo kranto, dviejų metrų gylyje. Dirba narai. Kol kas neaišku, ar automobilyje yra žmonių.

Apie 0.45 val. gelbėtojai pranešė, kad automobilį vairavusi moteris išsigelbėjo pati mašinai dar skęstant. Ji pati ir iškvietė pagalbą. Moteris teigia važiavusi viena, bet narai vis tiek dar apžiūrinėjo nuskendusį automobilį.

Eismo įvykius sukėlė ir pareigūnai

Taip pat trečiadienio rytą Kauno centre įvyko avarija, dėl kurios ant kojų buvo sukeltos specialiosios tarnybos.

Apie 11 val. ties Vytauto Didžiojo universitetu Donelaičio gatvėje įvyko avarija, kurios metu susidūrė lengvasis automobilis ir vienatūris. Avarijos metu nuo smūgio „Peugeot“ automobilis užvažiavo ant šaligatvio ir atsitrenkė į stulpą.

Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai gelbėtojai skubiai atjungė automobilio akumuliatorių, kad nekiltų gaisras, o vairuotojui prireikė medikų pagalbos. Automobilis „Peugeot“ sudaužytas visiškai, BMW nukentėjo kur kas lengviau. DELFI žiniomis, žiniomis, BMW vairavo Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Vygandas Mylimas.

Ketvirtadienį, 17.39 val., Kaune, Šiaurės pr. 8D, pėsčiųjų perėjoje automobilis „Mercedes Benz“, vairuojamas ne tarnybos metu, neuniformuoto Kauno r. policijos komisariato tyrėjo M. N. kliudė moterį (gimusią 1952 m.),kuriai sužalota koja.

Moteris pristatyta į gydymo įstaigą. Pareigūnas vairavo blaivus, praneša Kauno apskrities policija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)