Kodėl atsiranda celiulitas?

Celiulitas atsiranda dėl įvairių priežasčių, tačiau pačias svarbiausias galima aiškiai įvardyti:

• sutrikusi limfos cirkuliacija;
• kraujo apytakos sutrikimai;
• riebalų apytakos sutrikimai.

Masažas su medumi padeda išspręsti minėtąsias problemas – jis šildo odą ir poodinius sluoksnius, padeda išskaidyti riebalų sankaupas ir pašalinti susikaupusius toksinus. Be to, po tokio masažo pagerėja odos tonusas ir ji įgauna sveiką spalvą (celiulito paveikti odos plotai neretai įgauna melsvą atspalvį). Dar vienas pliusas – tai yra absoliučiai natūrali priemonė, neretai kainuojanti pigiau už įvairius anticeliulitinius kremus.

Deja, medaus masažas nepadeda celiulito atsikratyti visiems laikams. Tačiau jeigu pakeisite savo mitybą ir neapleisite sporto, rezultatai gali nudžiuginti.

Kaip masažuoti?

Prieš masažą būtina sušildyti kūną ir atverti odos poras, tad čia pravers karšta vonia ar pirtis.

Ant odos užtepkite storą (mažiausiai pusės centimetro) natūralaus medaus sluoksnį. Medų į odą įtrinkite lengvais masažuojančiais judesiais ir palaukite, kol jis įsigers.

Kitas žingsnis – plekšnojimai. Toks masažas turėtų trukti apie 20 minučių, o procedūrą rekomenduojama atlikti kasdien (mažiausiai 15-20 seansų per mėnesį).

Svarbu: masažuojant medus gali įgauti tamsų ar pilkšvą atspalvį. Manoma, kad taip atsitinka dėl pasišalinančių iš organizmo šlakų.

Patarimas

Prieš atlikdama šį masažą, pirmiausia įsitikinkite, ar nesate alergiška medui. Užtepkite medaus ant nedidelio odos ploto ir palaukite, paskui nuplaukite. Jeigu oda neparaudo, jos neniežti, alerginės reakcijos nėra.

Reikia nepamiršti, kad medus šildo, tad jeigu atliekamas ne viso kūno masažas, gali atsirasti temperatūrų skirtumas. Tai gali pakenkti aukštą kraujospūdį turintiems žmonėms bei sergantiems chroniškomis ligomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)