17 val. J. Basanavičiaus aikštėje įvyko šventinis eglės įžiebimo koncertas. J. Basanavičiaus aikštėje išdygusią 15 m aukščio, 7 m skersmens dirbtinių konstrukcijų žaliaskarę, kaišyta natūraliomis eglių šakomis ir puoštą naujomis girliandomis, blykstėmis ir šviečiančiais žaliai baltais augaliniais ornamentais, kurie buvo paimti iš naujojo miesto reklaminio simbolio, įžiebė Savivaldybės meras Vidmantas Brazys kartu su artėjančių švenčių personažu Kalėdų seneliu.

Naujojo Marijampolės simbolio šūkis, kurį sukūrė dailininkas Artūras Kaminskas, yra „Susitikime čia“, todėl Lietuvos žmonės ir jų svečiai raginami kalėdiniu laikotarpiu susitikti būtent čia, atnaujintoje ir išpuoštoje Marijampolės centrinėje dalyje.

Marijampolėje įžiebta eglė

Naujosios eglės dizainą, bendradarbiaujant su Savivaldybės administracija, sukūrė UAB „Švenčių studija“, turinti patirties puošiant instaliacijomis Lietuvos miestus. Eglės įžiebimo šventėje šeštadienio vakarą pasirodė vaikų popchorai „O lia lia“, „Kotita“, Marijampolės moksleivių kūrybos centro vaikų choras „Vyturėlis“, Marijampolės kultūros centro pučiamųjų orkestras, žiemos vakaro tamsą skrodė ugnies ir pirotechnikos šou meistrai. Kreipdamasis į gausiai susirinkusius Marijampolės krašto žmones savivaldybės meras V. Brazys linkėjo ramaus ir oraus susikaupimo laukiant gražiausių metų švenčių – Kalėdų ir didžiausia dovana įvardijo sveikatą.

Interneto portalas www.marijampolieciai.lt laukia netikėčiausių susitikimų trumpų rašytinių istorijų ir gražiausių susitikimų akimirkų, sustabdytų nuotraukose. Daugiausia lankytojų simpatijų sulaukusių istorijų ir nuotraukų lauks savivaldybės įsteigti prizai. Nuotaiką visą kalėdinį laikotarpį padės sukurti skambanti aikštėje kalėdinė muzika.

Marijampolėje įžiebta eglė

Nuo vidudienio aikštėje vyko kalėdinė mugė, kurioje buvo proga įsigyti originalių dovanų ir gardumynų. Mugė J. Basanavičiaus aikštėje lankytojų lauks ir vėliau – gruodžio 18–23 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)