Iki šiol forumuose daug kalbėta apie žmonių su negalia užimtumą ir jų laisvalaikį, neretai teigta, kad laisvalaikio galimybės yra ribotos. Marijampolė tapo būtent tuo miestu, kuriame apsilankė žmones su negalia jungianti sporto organizacija. Visiems dvejojantiems dėl žmonių su negalia noro ir ryžto veikti Marijampolės krašto žmonių su negalia sporto klubo „Siekis“ pirmininkas Narvydas Antanas Buzas padėjo išsklaidyti šias abejones.

„Nuolat sportuojame, treniruojamės, organizuojame turnyrus, juose apdovanojame nugalėtojus. Pergalės skonis vienodai svarbus kiekvienam žmogui – tiek turinčiam negalią, tiek ir sveikam“, – kalbėjo jis.

Kaip parodė tolimesnė diskusija, pergalių ir pasiekimų skonį žmonėms su negalia apkartinti gali nebent finansiniai klausimai, kurie Marijampolės forumo dalyvių buvo plačiai aptariami. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai pastebėjo, kad dauguma paramos skyrimo, aplinkos ir būsto pritaikymo klausimų forumuose išlieka tendencingi, todėl panašūs susitikimai ir jų metu betarpiškai aptariamos žmonėms su negalia aktualiausios problemos bei jų pasiūlytos rekomendacijos yra itin vertingos priimant svarbiausius sprendimus valstybės mastu.

„Neabejojame, kad šios diskusijos atneš naudingų vaisių. Taip pat linkime, kad vietinės valdžios atstovai operatyviai reaguotų ir sėkmingai spręstų iškilusius klausimus, o žmonės su negalia aktyviau ir drąsiau savarankiškai veiktų. Džiaugiamės, kad prie gerų pokyčių galime prisidėti ir mes. Visuomet esame pasiruošę padėti“, – diskusijos dalyviams sakė Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Algirdas Šešelgis.

Draugėn susibūrę Marijampolės forumo dalyviai įrodė, kad kartu spręsti problemas yra kur kas drąsiau. Diskutuodami su miesto savivaldybės atstovais Alytaus ir Marijampolės regionų žmonės su negalia ne tik aptarė savo problemas, bet savo rekomendacijomis padėjo struktūrizuoti socialinius klausimus kuruojančių miesto vadovybės atstovų idėjas jų bendradarbiavimo tobulinimui.

Žmonėms su negalia skirti forumai „Kartu veikime drąsiai“, gruodžio 3 d. prasidėję renginiu Panevėžyje, gruodžio 5 d. vyko Raseiniuose, gruodžio 9 d. – Ukmergėje, gruodžio 11 d. – Telšiuose. Renginiuose dalyvavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei Panevėžio, Raseinių, Ukmergės, Telšių ir Marijampolės regiono neįgaliųjų organizacijų atstovai, taip pat kviestiniai svečiai. Forumus organizavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei Neįgaliųjų reikalų departamentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją