Mano asmeniniu įsitikinimu, Jis yra labai vertas būti paminėtu ar pagerbtu.

Visi žinome, kad be policininkų yra begalės kitų specialybių, turinčių tylių, nežinomų didvyrių. Ką jau padarysi, mano herojus yra policininkas. Ir nepatikėsite iš kur! Ogi iš "blogojo" Kauno!

Prisipažinsiu, aš nežiūriu jokių kriminalinių laidų. Užtektinai baimės išgyvenu, eidama vakarais iš darbo namo.

Bet ne apie tai...

Mes su draugais prieš Angelų sargų dieną diskutavome apie Kauno policininkus. Tąkart patingėjau padėką parašyti policijos tinklalapyje. Visi sutartinai pastebėjome, kad Kaune policininkai tapo mandagesniais, kultūringesniais.

Ir prasidėjo eiliniai pasakojimai ir istorijos apie policininkus... Bet vos ne visi sutartinai kalbėjo apie vieną Kauno pareigūną, kuris yra ramus, mandagus, dažnai įspėja ar sugėdina, nepuola bausti. Be to, sako jis yra dar ir "Farų" žvaigždė! Kad laidos su juo pačios įdomiausios. Mano draugų pažįstamų tarpe pasirodo yra net jo gerbėjų! O vienos draugės dviejų su puse metų sūnus žaidžia tik su policijos mašinomis. Kaukiant gatvėje sirenoms lekia prie lango ir sako, kad bus "politininkas, kai diedė iš titilizoriaus"!

Aš tos laidos nežiūriu, tad pamaniau sau, kalba lyg apie kokį lietuvišką “Batman'ą"!

Liejosi visokios istorijos kaip spaudoje, kažkoks pareigūnas padeda operatyviai surasti dingusius žmones. Visi spėliojo, ar tai ta pati televizijos žvaigždė. Straipsniuose rašo apie išgelbėtą dingusį vaiką, kuris buvo pagrobtas; ir vis iš namų dinginėjančią paauglę, kuri atsisako bendrauti su pareigūnais, jei tai nebus pareigūnas D.M.

Tada vienas mano draugų detaliai nupasakojo savo mėgstamiausius "Farų" siužetus, kuriuose kas antram sakiny skambėjo jo pareigūnas-herojus D.M.

Tą vakarą pasipylė gausybė istorijų apie tą žmogų. Kas ką skaitė, kas ką matė, kas gyvai su juo bendravo ir t.t.

Man labiausia įstrigo istorijos apie tą paauglę iš Kauno, kuri buvo įtraukta į narkotikų ir prostitucijos liūną ir tik vienas pareigūnas sugebėjo ją išklausyti ir suteikti pagalbą.

Apie to pačio pareigūno pagalbą žmogui, stovinčiam ant stogo ir bandančiam nusižudyti. Apie pagalbą senolei, kurią sūnus mušdavo ir terorizuodavo. Kaip išgelbėjo senuką, bandantį nusižudyti nuo tilto.

Ir istorija, kai vienas mano draugų stovėjo prie Kauno Patrulių rinktinės. Laukė, kol išsiaiškins dėl savo nutemptos mašinos. Ir pamatė, kaip į darbą atvažiavo pareigūnas – herojus. Prie jo priėjo jaunas vaikinas ir padėkojo pareigūnui už tai, kad jį pagavo ir nuvežė į Priklausomybės ligų centrą. Nes jo dėka jį įrašė į Metadono programą ir jį dabar gydo. Pabaigoj tas jaunuolis pasakė: "Man dabar labai gerai! Ačiū Jums!"

Po šito pasakojimo aš pasižadėjau sau paskaitinėti kas čia per Kauno herojus – žvaigždė!

Radau... Tai viršila Dalius Mackela!

Internetiniame puslapyje www.policija.lt šimtai komentarų su padėkomis. Dėkoja gyventojai ir net kolegos! Pavyzdžiui: "Kaune dirba viršila Dalius Mackela, kurio dėka gatvėse ir gyvenime pasidaro šviesiau...".

Nieko sau pagalvojau, toks pareigūnas turėtų būti daug apdovanojimų gavęs iš Kauno Policijos vadovų. Ir aš nieko panašaus neradau... Nėra jokio straipsnio apie padėką ar apdovanojimą!

Nepažįstu to pareigūno asmeniškai, bet manau, kad kiti Kauno piliečiai sutiktų su manim, jog šis Žmogus yra vertas pagarbos ir padėkos! Jo darbai yra neviešinami, neskelbiami, bet puikiai pasitarnautų gerinant Kauno policijos įvaizdį.

Mano draugų tarpe nebeliko nepagarbaus termino "mentas" ar pasakojimų apie kyšius policijai. Nesakau, kad tai vieno pareigūno nuopelnas! Tačiau Dalius Mackela yra daliai kauniečių Kauno policijos moralinis atspindys.

Todėl manau, Jis yra vertas apdovanojimo! Ypač gauti dovanų sveikatos draudimą, kad būtų ne tik dvasiškai, bet ir fiziškai sveikas. Kad džiugintų savo piliečius ne tik pagal priesaiką duotais, bet ir moraline, socialine prasme aukštais darbais...

Ačiū Jam, mūsų mažos grupelės vardu!

Herojiškų istorijų žinote ir jūs? Siųskite jas mums. Geriausias istorijas DELFI publikuos viešai. Jų herojams atiteks vertingi prizai, jie bus apdovanoti Lietuvos Respublikos Prezidentūroje ir pagerbti Prezidentės Dalios Grybauskaitės.

Sąlygos ir trukmė

1. Esė konkursas vyksta nuo lapkričio 18 d. iki gruodžio 9 d. Konkursas pratęstas iki gruodžio 16 d.
2. Esė skaičius nėra ribojamas. Tas pats skaitytojas gali atsiųsti kelias esė.
3. Skaitytojai savo esė gali papildyti fotografijomis ar vaizdo medžiaga.
4. Esė kviečiame siųsti el.paštu: pilieciai@delfi.lt, laiške nurodant dalyką „Konkursui Herojai tarp mūsų“. Taip pat reikia nurodyti savo kontaktus (vardą, pavardę, el. paštą, telefoną. Jei norima, kad nebūtų skelbiama pavardė arba skelbiamas tik slapyvardis – reikia nurodyti jį. Šių duomenų mums reikia tam, kad galėtume susisiekti laimėjimo atveju).
5. Dalyvaudamas konkurse skaitytojas sutinka su konkurso tvarka ir sąlygomis.
6. Autorius, pateikiantis nuotrauką ar vaizdo medžiagą konkursui, suteikia DELFI teisę laisvai disponuoti medžiaga savo nuožiūra. Nuotrauka ar video tampa portalo nuosavybe.

Laukiame Jūsų istorijų!