Per savaitę 4 neblaivūs vairuotojai

Sužeista 90 žmonių, tarp jų – 18 nepilnamečių. Daugiausia įvykiuose nukentėjo pėsčiųjų – 37, taip pat 28 vairuotojai, 23 keleiviai ir 2 dviračių vairuotojai. Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 4 eismo įvykiuose, juose sužeisti 6 žmonės. Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 26 eismo įvykiais daugiau, žmonių žuvo 5 mažiau, sužeista 25 daugiau. Šiais metais (iki spalio 28 d.) mūsų šalyje eismo įvykiuose žuvo 147 žmonės, t. y. 33 (arba 18,3 proc.) mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Tarp žuvusiųjų – 113 vyrų. Daugiausia žuvo vairuotojų – 57 ir pėsčiųjų – 47 (iš jų 32 žuvo tamsiuoju paros metu).

Nesėkmės autobusų vairuotojams

Gana laimingai baigėsi grėsminga situacija pakaunėje, Išlaužo miestelyje, kai į priešpriešinę eismo juostą išstumtas „Opel Zafira“ automobilis rėžėsi į autobusą.

Nelaimė įvyko apie 15 val. kelyje Kaunas – Prienai. Prienų link važiavęs „Fiat“ lenkė „Opel“, tačiau pamatė priešpriešais atvažiuojantį autobusą. „Fiat“ staigiai stabdė ir ant slidžios kelio dangos automobilį sumėtė - automobilis „Fiat“ dar bandė grįžti į savo eismo juostą, tačiau kliudė „Opel“, o šis išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su autobusu.

Spalio 24 d., pirmadienį, 18.06 val., kelyje Šiauliai-Telšiai, netoli įvažiavimo į Telšių miestą, tarpmiestinio autobuso Biržai-Klaipėda vairuotojas, pirminiais duomenimis, nepraleido į kairę pusę sukančio lengvojo automobilio ir su juo susidūrė. Autobuse buvę apie 30 žmonių rimtesnių sužalojimų nepatyrė. Iš pradžių buvo pranešta, kad medikai išvežė vieną žmogų iš lengvojo automobilio, vėliau paaiškėjo, kad sužaloti du.

Eismo įvykio aplinkybes aiškinasi Telšių apskritiems pareigūnai, organizuojamas keleivių pervežimas kita transporto priemone. Per avariją automobilis ir autobusas kartu nuslydo nuo kelio. Policijos pareigūnai informavo, kad į regioninę Telšių ligoninę pristatytas lengvojo automobilio vairuotojas (gimęs 1980 m., gyv. Telšių r.), kuriam diagnozuotas krūtinės ląstos patempimas, ausies žaizda, gydosi ambulatoriškai. Taip pat pristatyta keleivė (gimusi 1974 m., gyv. Telšių r.), kuriai diagnozuotas peties sumušimas, antakio žaizda, nosies sumušimas, išleista gydytis ambulatoriškai.

Policijos pareigūnai aiškinasi tikslias eismo įvykio priežastis. Lietuvos automobilių kelių direkcija primena: vairuotojai, laikykitės saugaus atstumo keliuose, kuris turėtų būti 3 kartus didesnis nei vasarą.

Prie vairo vėl sėdo neblaivūs asmenys

Neblaivus prie vairo sėdęs vyras sužalojo moterį, ji patyrė žastikaulio lūžį. Vilniaus policijos pareigūnai informuoja, kad spalio 24 d. apie 21 val. 1 min., Žalgirio ir Apkasų g. sankryžoje, Vilniuje, automobilio „Toyota Avensis“ vairuotojas (gimęs 1983 m.), sukdamas į dešinę, partrenkė pėsčiųjų perėja ėjusią pėsčiąją (gimusią 1964 m.), kuri dėl kairiojo žastikaulio lūžio gydoma ambulatoriškai. Po avarijos paaiškėjo, kad vairuotojas neblaivus, jam nustatytas 1,62 prom. girtumas.

Antradienio vakarą į Vilniaus pakraštyje įvykusią avariją skubėjo policijos pareigūnai ir medikai. Įvykio vietoje paaiškėjo, kad avarijos kaltininkas neblaivus.

Avarija įvyko prieš 20-tą valandą vakaro. Pirminiais duomenimis, avarija įvyko, kai „VW Sharan“ vairuotojas pasuko į Mechanikų gatvę. Čia vairuotojas išvažiavo į priešingą eismo juostą, kuria link jo važiavo BMW. Automobilio BMW vairuotojui nepavyko išvengti smūgio. Abu automobiliai gerokai apdaužyti.

Po avarijos medikai „VW Sharan“ automobilio vairuotoją ir keleivį iš BMW automobilio išvežė į ligoninę.

Partrenktą nepilnametį slapčia nuvežė į ligoninę

Spalio 21 d., apie 14.45-15.00 val., Vilniuje, L.Giros ir M. Sleževičiaus g. sankryžoje, nereguliuojamoje šviesoforų pėsčiųjų perėjoje, „Audi A4“ automobilis partrenkė ir sužalojo nepilnametį pėsčiąjį.

Po eismo įvykio automobilio vairuotojas nekvietė į eismo įvykio vietą medikų ar policijos. Įsisodinęs automobilį sužalotą nepilnametį vairuotojas iš eismo įvykio vietos išvažiavo, nuvežė nukentėjusįjį į Santariškių kliniką ir paliko poliklinikoje. Dėl įvykio Vilniaus apskr. Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyboje atliekamas tyrimas. Įvykio liudininkus prašoma kreiptis į l. e. vyr. tyrėjo pareigas Laimutį Kublicką, Vilniuje, Mėnulio g. 11, kab. Nr. 509, tel. (8 5) 271 9454, el. p. laimutis.kublickas@policija.lt, arba skyriaus viršininką Alvarą Bacevičių kab. Nr. 511, tel. (8 5) 271 9442, el. p. alvaras.bacevicius@policija.lt.

Įvykiai tarsi iš veiksmo filmo

Trečiadienį vakare Kaune susidūrę du automobiliai nuo smūgio dar kliudė ir trečią. Per avariją sužalota jauna moteris. Po įvykio paaiškėjo, kad vienu automobiliu važiavo policijos pareigūnė.

Policijos departamentas praneša, kad spalio 26 d. apie 20 val. Kaune, Utenos-Kalniečių g. sankryžoje, automobilis „VW Caddy“, vairuojamas vyro (g. 1995 m.), nepraleido ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiais nuosavu automobiliu „Audi A6“, kurį vairavo blaivi ne tarnybos metu neuniformuota Telšių apskr. VPK Reagavimo skyriaus vyresnioji tyrėja I. P. (g. 1977 m.) bei automobiliu BMW, vairuojamu jaunuolio (g. 1994 m.).

Ketvirtadienio rytą į Vilniaus pakraštyje esančią S. Batoro gatvę skubėjo medikai ir policija. Pranešta, kad įvyko avarija, per kurią sužalotas žmogus.

Apie eismo įvykį pranešta 7.33 val. Anot avarijos liudininko, panašu, kad automobilis tapo nevaldomas. Avariją matęs žmogus tuoj pat ėmė ieškoti pagalbos. Policijos žiniomis, automobilio nesuvaldė apie 30 metų vyras. Atskubėję policijos pareigūnai rado nuo šlaito nukėlusį automobilį. Nulėkęs nuo kelio automobilis „Škoda“ pervažiavo šlaitą, kirto dviejų eismo juostų kelią ir tik tuomet atsitrenkė į kelio sankasą. Tik laimingo atsitiktinumo dėka „Škoda“ nesirėžė į keliu važiavusius automobilius.

Smūgio būta gana stipraus, automobilyje išsiskleidė oro pagalvės. Medikai automobilio vairuotoją išvežė į ligoninę.

Įvažiavo į parduotuvės vitriną

Trečiadienį, spalio 26 d., apie 11 val. Vilniuje įvyko nelaimė – vyras su automobiliu įvažiavo į parduotuvės vitriną.

Kaip praneša policija, nelaimė įvyko 10.56 val., Ulonų g. Į ten esančią vitriną, šalia „Maxima“ parduotuvės įėjimo, įvažiavo pagyvenęs (68 metų) vyras. Pareigūnai nurodo, kad, pirminiais duomenimis, nelaimė nutiko vyrui galimai praradus sąmonę. Po medikų patikros vyriškis buvo nuvežtas į ligoninę, jo automobilis nugabentas į saugomą aikštelę.

Kaip DELFI sakė „Maximos LT“ Korporacinių reikalų departamento direktorius Rosvaldas Gorbačiovas, vyriškis į važiavo į prie „Maxima“ parduotuvės įėjimo esančią vitriną. Pasak R. Gorbačiovo, išdaužtas stiklas, apgadinta šalia buvusi šiukšliadėžė, tačiau niekas iš aplinkinių nenukentėjo. Parduotuvės atstovo teigimu, pareigūnus ir greitąją pagalbą į įvykio vietą iškvietė parduotuvės apsauginis. Medikai apžiūrėjo automobilio vairuotoją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją