Projektas bus pristatomas kaip verslo realybės dokumentika – laidoje startuoliai varžysis dėl to, kam pavyks geriausiai realizuoti ekspertų ir investuotojų patarimus bei pasiekti didžiausią progresą. Įmonėms padės geriausi savo sričių specialistai. Projekto dalyviai varžosi dėl A. Variakojo planuojamos investicijos – vienas pirmųjų finansų maklerių Lietuvoje savo nuožiūra startuoliams projekto pabaigoje pažadėjo paskirstyti net 400 000 eurų, jie šie įrodys esantys to verti.

„Manau, didžiausias šio projekto laimėjimas yra ne tik tai, kad padėsime keliems startuoliams, bet ir tai, kad parodysime grupei žmonių, ypač – jaunimui, kaip reikia kurti verslą, kaip reikia save pristatyti, pasiruošti pokalbiams su investuotojais ar kitais ekspertais. Šios pamokos ir bus didžiausias laimėjimas“, - teigia A. Variakojis, pabrėžiantis, kad nors gerai idėjai galėtų skirti ir daugiau pinigų, tačiau lengvai su jais atsisveikinti nežada.

Laidos tikslas – didinti visuomenės sąmoningumą inovacijų srityje bei atskleisti mokslo ir verslo partnerystės naudą. Projekte varžysis jaunos įmonės, kurių veiklą bei rezultatus vertinantys laidos ekspertai išdėstys savo pasiūlymus, kaip pagerinti įmonių pasiekiamus rezultatus.

Projekto dalyviai bus dalijami į du pogrupius: pirmame tarpusavyje varžysis įmonės, dirbančios lazerių, kosmoso technologijų, medicinos ir kitose srityse. Projektas rengiamas kartu su Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA), skatinančia mokslo ir verslo partnerystę, projekto globėjas – Lietuvos Respublikos ūkio ministerija.

Laidos „Startas“ premjera – jau šį šeštadienį, 9 val. per LNK.