Finansų ministras Rimantas Šadžius juokavo, jog jo vadovaujamoje ministerijoje jau laukiama Naujųjų metų, tačiau ir trečiadienis Lietuvai – simbolinė diena, kai paaiškės, ar Lietuva tampa euro klubo nare.

„Sakyčiau, kad liepos 23-oji taip pat tam tikra prasme yra Naujieji metai – tai kulminacija mūsų kelyje į eurą“, - kalbėjo R. Šadžius.

Galutinio sprendimo dėl Lietuvos prisijungimo prie euro zonos laukiama liepos 23 d. Tuomet turėtų būti skelbiamas neatšaukiamas litų keitimo į eurus kursas. Veikiausiai, jis liks toks pat kaip dabar: 3,4528 Lt už vieną eurą.

„Kaip supratau, visi švęs Naujus metus, o mes ne, - vėliau replikavo Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas. - Reikės padirbėti, kad viskas vyktų sklandžiai.“

Visgi, Lietuvos ambasados svečius šiek tiek suneramino tai, jog Lietuvos banko valdybos pirmininkas į Lietuvos atstovybę atvyko be liemenės, iš kurios lažinosi euro įvedimo kontekste.

DELFI skelbė, jog V. Vasiliauskas buvo susilažinęs iš jos, jog euro ir lito kursas nesikeis ir bus toks, kaip dabar: vienas euras – 3,4528 lito.

„Na, kaip matote, aš be liemenės, bet tai nereiškia, kad pralošiau ją, nes, kaip žinote, kirtau lažybų dėl euro kurso. Aš šiandien be liemenės tikrai ne dėl to“, - šį pokytį pastebėjusius nuramino V. Vasiliauskas.

Pasak jo, trečiadienį paaiškės, ar įvyks trečiasis Lietuvos įsitvirtinimo Europoje etapas, t.y. prisijungimas prie euro zonos.

„Parengiamasis darbas euro įvedimui, manau, vyko gan sklandžiai, nors, turiu pasakyti, nebuvo paprasta, - kalbėjo atvykęs premjeras Algirdas Butkevičius. - Taigi, didžiulis ačiū.“

Tiesa, gyventojai taip džiaugsmingai euro nelaukia. Paskutinės Eurobarometro apklausos duomenimis, birželį 48 proc. gyventojų nepritarė euro įvedimui, o 46 proc. jį palaikė.

Lietuva 19-ąja euro zonos nare nori tapti nuo 2015 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)