Muzikos vadybininko požiūriu, daugiausiai – dvylika – balsų Azerbaidžanui skyrusi Lietuva balsavo ne tiek už šios šalies atlikėjus, kiek už pačią šalį.

„Kodėl laimėjo danai, dar galima suvokti. Jie sukūrė Lanos Del Rey – šiuo metu labai populiarios atlikėjos, didžiausio „trendo“ – kopiją. Tad jų sėkmę buvo galima prognozuoti. Manau, danų pergalė nieko nenustebino. O Azerbaidžano antra vieta mane asmeniškai šiek tiek nustebino, nors jie padarė gerą šou“, – nuomonę dėstė pašnekovas.

Jo teigimu, Azerbaidžano sėkmė parodė, kad balsuojant buvo labai atsižvelgiama į politiką: „Visi dabar nori gerinti santykius su Azerbaidžanu. Žinoma, šios šalies atstovai labai stengėsi, ir jų daina buvo nebloga. Bet aš asmeniškai už Azerbaidžaną nebalsuočiau – dvylikos balų tikrai jiems neskirčiau.“

L. Lučiūnas pastebėjo, kad pasiteisino Azerbaidžano pastangos darytis kuo daugiau reklamos įvairiose šalyse prieš „Euroviziją“. „Azerbaidžanas šiuo atveju „valstybiškai“ mąstė“, - svarstė LRT.lt pašnekovas.

Jį nustebino tai, kad už Lietuvą visai nebalsavo mūsų „Baltijos sesėmis“ kartais vadinamos kaimynės – Latvija ir Estija. Kita vertus, Lietuva taip pat neparodė daug meilės Estijai: skyrė jos atstovams tik tris balus. Anot L. Lučiūno, tai liudija, kad nebesame vieningi ir „išsivadavome iš požiūrio, kad jei esi kaimynas, tai būtinai turi už jį balsuoti“.

Muzikos vadybininko nuomone, alternatyva nusistovėjusiems balsavimo stereotipams, kai renkamasi nebūtinai objektyviai ir meniškai, o dažniau – politiškai, galėję būti balsai už Vengriją.

„Balsuojame arba už gerą skonį arba... už Azerbaidžaną, – neslėpė ironijos L. Lučiūnas. – Manau, geriausią skonį pademonstravo tos šalys, kurios balsavo už Vengriją. Balsavusieji už Vengriją parodė, kad gali leisti sau alternatyvesnį mąstymą.“

LRT.lt primena, kad Vengrija „Eurovizijos“ finale surinko 84 balsus ir užėmė dešimtą vietą. Lietuva liko dvidešimt antra.

Muzikos vadybininkas L. Lučiūnas pripažino, kad „Eurovizijoje“ išlieka tendencija, kai kaimynai balsuoja už kaimynus, slavai – už slavus, rumunai ir moldavai – vieni už kitus ir pan. Tačiau ši „Eurovizija“, jo žodžiais, akivaizdžiai parodė, kad kaimynystės principo nebeišlaikė Lietuva, Latvija ir Estija.