Valdančiąją daugumą ėmusi formuluoti Liberalų sąjūdžio frakcija, kuri naujos kadencijos miesto taryboje turės 12 mandatų iš 31, jau apsisprendė, kurie politikai užims svarbiausius postus.

Preliminarioje koalicijos sutartyje numatyta, kad Liberalų sąjūdžiui priklauso abu vicemerų postai, Klaipėdos savivaldybės admministracijos direktorius ir vieno jo pavaduotojo pozicijos.

Uostamiesčio meru tiesiogiai išrinktas Liberalų sąjūdžio narys Vytautas Grubliauskas. Jo žodis, formuojant komandą, su kuria teks dirbti, buvo daug lemiantis.

Vienas argumentų, kodėl į postus bus siūlomi būtent tokie politikai, yra tas, jog nė vienas jų nedalyvaus artėjančiuose Seimo rinkimuose vienmandatėse apygardose.

V. Grubliauskas patvirtino, jog pirmajame naujos kadencijos miesto tarybos posėdyje, kuris vyks balandžio 16 dieną, jis užimti Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas siūlys Liberalų sąjūdžio narį Saulių Budiną. Jo kandidatūrai dar turės pritarti miesto taryba.

S. Budinas šiuo metu vadovauja „Regitros“ Klaipėdos filialui, tačiau dėl naujų pareigų šio darbo atsisakys.

„Vienas realiausių kandidatų užimti direktoriaus pareigas buvo ir mūsų partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Simonas Gentvilas. Manau, kad jis būtų puikiai tikęs šioms pareigoms. Tačiau S. Gentvilas yra pareiškęs norą dalyvati po poros metų vyksiančiuose Seimo rinkimuose vienmandatėje apygardoje, todėl jis pats nusprendė atsiimti kandidatūrą į šias pareigas bei susitelkti politinei veiklai. S. Getvilas turi daug potencialo, esu jam labai dėkingas už darbą, kuris turėjo nemažai įtakos Liberalų sąjūdžio pergalei savivaldos rinkimuose Klaipėdoje“, – teigė V. Grubliauskas.

Šiuo metu Klaipėdos savivaldybės administracijos direktore dirbanti Judita Simonavičiūtė balandžio 16 dieną turėtų tapti Klaipėdos mero pavaduotoja. Jos kandidatūrą teiks V. Grubliauskas.

„J. Simonavičiūtei tikrai neturime didelių priekaištų dėl jos darbo. Manau, kad ji buvo gera direktorė ir svariai prisidėjo prie to, jog Klaipėdos savivaldybė yra tarp geriausių Lietuvoje. Tačiau visi kalbame apie pokyčius, todėl tikiu, kad S. Budinui pakaks ir išimties, ir kompetencijos, ir ryžto tuos pokyčius įgyvendinti“, – argumentavo V. Grubliauskas.

Antruoju Klaipėdos meru pavaduotoju turėtų tapti liberalas Artūras Šulcas, kuris vicemeru dirba pastaruosius ketverius metus.

Numatyta, jog Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojais liks liberalė Alina Velykienė ir Rusų aljanso atstovas Aleksandras Michailovas.

Naujos kadencijos miesto tarybos valdančiąją daugumą turėtų sudaryti 23 nariai iš 31. Tai – 12 į miesto tarybą išrinktų Liberalų sąjūdžio narių, keturi Rusų aljanso nariai, trys socialdemokratai, du partijos „Tvarka ir teisngumas“ nariai bei du visuomeninio komiteto „Klaipėda“ nariai.

Valdančiosios daugumos gretose neturėtų būti keturių konservatorių, trijų visuomeninio komiteto „Puteikis plius“ narių ir vieno į miesto tarybą išrinkto Lietuvos rusų partijos atstovo.

Valdančiosios koalicijos sutartį politikai planuoja pasirašyti balandžio 14 dieną, kai vyks paskutinysis šios kadencijos miesto tarybos posėdis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)