Įstrigti dalyviams buvo svarbiau nei galėtų atrodyti, mat ši burinių laivų lenktynių ir regatų organizatorės „Sail Training International“ (STI) inicijuota regata, numatyta 2015 m. birželio 5–15 d. ir sujungsianti Klaipėdą bei Lenkijos uostą Ščeciną, vyks pirmąkart.

Organizatoriai tikisi, kad renginyje dalyvaus nuo 20 iki 30 burinių laivų. Registracija jau įpusėjo, o konferencijos metu planus dalyvauti Baltijos regatoje patvirtino įspūdingųjų A klasės burlaivių „Mir“ ir „Sedov“ įgulos.

Lapkričio 14–15 d. uostamiesčio meras ir viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“, kuri rengia regatos startą Klaipėdoje, atstovai dalyvavo STI metinėje konferencijoje La Korunjos mieste (Ispanija). Renginys sutraukė apie 400 dalyvių iš 30 valstybių: burlaivių kapitonų, laivų savininkų, regatų organizatorių bei jūrinių mokymo įstaigų delegatų, organizacijų, bendradarbiaujančių su STI, narių.

Kiekvienos sesijos, kuriomis buvo suskaidyta konferencija, metu atskirose auditorijose vyko teminės prezentacijos. Pertraukų metu konferencijų centro fojė, kur šalys įsirengė savo ekspozicinius stendus, vyko karščiausias darbas: būsimas regatas priimsiančių uostų ir laivų atstovų kontaktų mugė bei pokalbiai su regatas jau organizavusių uostų atstovais.

„Turiningas ir sklandus renginys tapo dar vienu pavyzdžiu, atskleidžiančiu profesionalų STI požiūrį ir ilgametę patirtį. Neabejoju, kad nebe pirmus metus vykstantis mūsų miesto bendradarbiavimas su šia organizacija turi puikių perspektyvų populiarinant buriavimą, stiprinant prasmingas švenčių tradicijas bei inicijuojant naujus teminius renginius“, – sakė Klaipėdos meras.

Į Klaipėdą birželio 5 d. atvyksiantys „Baltic Tall Ships Regatta“ burlaiviai ir jų įgulos čia praleis savaitgalį ir ties starto linija rikiuosis pirmadienio rytą. Regatos viešnagės uostamiestyje dienos sutaps su Klaipėdos pilies džiazo festivaliu.

„Baltic Tall Ships Regatta“ Klaipėdoje taps generaline didžiosios „sesers“ – „The Tall Ships Races“ regatos, kuri Lietuvos uostamiestyje finišuos 2017-aisiais, – repeticija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją