Počio savivaldybė pati kreipėsi į uostamiesčio savivaldybės administracijos Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyrių. Ji pasiūlė užmegzti bendradarbiavimą. Proga susitikti ir aptarti galimybes gyvai tapo Klaipėdoje šią savaitę vykstantys miestų partnerystės renginiai.

Į Klaipėdą atvyko Počio meras Iraklis Kakulia, šio miesto savivaldybės Tarybos bei Tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus atstovai.

Gruzinai yra paruošę indėlį ir į kultūrinę šventės programą: šį penktadienį, spalio 10 d., 18 val. Klaipėdos koncertų salėje vyksiančiame „Draugystės koncerte“ drauge su kitų miestų atstovais pasirodys ir jaunieji talentai iš Juodosios jūros pakrantėje įsikūrusio Počio: dainininkė Salomė Cheminava bei pianistas Mzetchabukis Patchkoria.

Anot Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, draugiškas kolegų iš tolimos šalies dėmesys ir entuziazmas bendradarbiauti yra vienas iš šventės akcentų bei šios srities perspektyvų, kurios bus išsamiai gvildenamos penktadienį Klaipėdoje vyksiančioje tarptautinėje konferencijoje „Miestų tarptautinio bendradarbiavimo vaidmuo Europos ateičiai“, ženklas.

Klaipėdos mero teigimu, nors, veikiant virtualiam bendravimui, draugiški bei partneriški santykiai yra įgiję lanksčių formų ir atitinkamų pavadinimų – tradicinius pasakymus „susidraugavome“, „tapome draugais“ mūsų kalboje dažnai papildo socialinių tinklų terminai „pridėjau prie draugų“ arba „turiu jį drauguose“, – gyvo pokalbio, tikrovėje kartu praleisto laiko ir sumanymų, kurie kyla bendraujant tuo pačiu laiku toje pačioje erdvėje, neatstos niekas.

„Kalbant apie miestų partnerystę, šioje srityje vienas kito „pridėjimas prie draugų“ reiškia nemažai formalių procedūrų, kurioms reikia derinimų bei laiko: tai ir ketinimų aptarimas su politikais, ir apsikeitimas sutartimis, ir įsipareigojimai bei terminai, – sakė meras. – Tačiau realus draugystės turinys yra tai, kuo esame patrauklūs vieni kitiems ir ką galime nuveikti vieni kitų labui. Susitikimų su partneriais metu ketiname aptarti galimus bendrus siekius, stiprinti kultūrinį bendradarbiavimą bei ieškoti sąsajų kitose srityse.“

Šiuo metu Klaipėda turi 16 miestų partnerių. Jau 25-erius metus bendradarbiaujama su Karlskrona (Švedija) ir Kudži (Japonija), 20 metų – su Kotka (Suomija), 10 metų – su Odesa (Ukraina) bei Čingdao (Kinija). Klaipėdos partneriai taip pat yra Gdynė (Lenkija), Zasnicas, Manheimas ir Liubekas (Vokietija), Liepoja (Latvija), Debrecenas (Vengrija), Mogiliovas (Baltrusija), Kaliningradas, Čerepovecas (Rusija), Šiaurės Tainsaidas (JK) bei Klivlendas (JAV).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją