Kaip tikino organizatoriai, tokios skirtingų muzikos žanrų ir stilių atlikėjų įvairovės šiame festivalyje dar nėra buvę. Pasak festivalio globėjo Klaipėdos miesto savivaldybės mero Vytauto Grubliausko, šiame festivalyje grosiančių atlikėjų užtektų dviems tokiems festivaliams. „Į šiemetinį, vis dar nemokamą, festivalį atvyko ypač daug atlikėjų iš džiazo Tėvynės – Jungtinių Amerikos Valstijų“, - intrigavo V. Grubliauskas.

Į jubiliejinį festivalį atvykti sutiko anksčiau Klaipėdoje jau koncertavusios ir nuostabius prisiminimus šio miesto džiazo gerbėjams palikusios vienos žymiausių džiazo pasaulio žvaigždžių. Tai gyva džiazo legenda saksofonininkas E. Marienthalis, džiazo deive vadinama saksofonininkė Candy Dulfer, ansamblis „Zumbaland“ iš Gruzijos, temperamentingieji bulgarai „Akaga“, amerikietė dainininkė Sh. R. Charles.

Pirmą kartą į uostamiestį atvyks nepakartojamų šou scenoje meistras austras Raphaelis Wressnigas, džiazo ir elektroninės muzikos eksperimentatoriai vokiečiai „Jazzanova“ bei užburiančio balso savininkė amerikietė dainininkė Paulette McWiliams.

Festivalio scenoje taip pat pasirodys dar dešimtys Lietuvos bei užsienio muzikantų – visų laikų žymiausia Lenkijos džiazo grupe vadinama „Walk Away“, Lietuvos ir Latvijos džiazo atlikėjus vienijanti grupė „B-Friends“, Klaipėdos džiazo orkestras, Kongu pravardžiuojamas pats Vytautas Grubliauskas.

Valentino Masalskio vadovaujamas Klaipėdos jaunimo teatras ir kompozitorius Tomas Kutavičius pristatys specialiai festivaliui sukurtas ritmą, balsą, judesį bei fortepijono skambesį jungiančias muzikos ir teatro improvizacijas. Festivalio sceną taip pat šturmuos gausios Klaipėdos krašto jaunimo džiazo pajėgos.

Šeštadienio vakarą prie muzikantų prisijungs ir laivai. Maždaug 19.30 val., vykstant Sh. R. Charles pasirodymui jai „pritars“ Klaipėdos valstybinės jūrų uosto direkcijos hidrografinis laivas „Lotas“ ir karinių jūrų pajėgų gelbėjimo laivas „Šakiai“.

Šeštadienį ir sekmadienį uostamiestyje taip pat vyks pirmą kartą organizuojama tarptautinė regata „ORC & Klaipėda JAZZ RACE“, o šeštadienio vakarą vienas iš šios regatos etapų specialiai vyks Kuršių mariose prie Kruizinių laivų terminalo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)